Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3579 > 5 minute Nr. 3579 de sambata, 1 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Protestatarii continuă revendicările


Taximetriștii cer înființarea stației "bulevardul digului"

Șoferii din Rîmnic s-au ales cu promisiuni

articol de: (M.L.S.)
  Taximetriștii cer înființarea stației "bulevardul digului"
 
Doi taximetriști din rîndul celor 22 care au protestat în fața Primăriei Rîmnicu Sărat spre sfîrșitul săptămînii trecute au fost prezenți joi după prînz în sala de ședințe a Consiliului Local Municipal unde a avut loc ședința de lucru. S-au ales cu promisiuni. Deputatul Titi Holban este de partea taximetriștilor, iar fratele, un fel de Gică contra. Cei 22 de taximetriști au avut stație din 2008 în apropierea pieței centrale, pe Bulevardul Digului. Stația a fost amenajată atunci la inițiativa aleșilor locali, numai că nimeni nu avea habar că nu era prinsă în actele din Primărie ca stație de taxi. Legal vorbind, stația nu exista, deși acolo au fost create, trasate, cu indicator special pentru taxi, 10 locuri de taxi, unde, în schimburi, activau 22 de taxiuri. Înainte de ședința de lucru din 29 aprilie, după protest, taximetriștii s-au întîlnit și au hotărît, la îndemnul deputatului Titi Holban, să înainteze o cerere către Consiliul Local pentru înființarea stației.

Ca între frați...

Deși deputatul Titi Holban susține cauza taximetriștilor rămași fără stație, fratele refuză să înființeze o stație acolo unde de doi ani fusese, chiar dacă ilegal. În ședința de joi, la punctul diverse, Viorel Holban a înșirat o serie de motive pentru care nu ar trebui înființată o stație acolo unde fusese din 2008. 22 de taximetriști, ­fami­liști care duceau un ban acasă, au fost trimiși să găsească clienți în cartiere mărginașe sau în zona stadionului, la ieșirea din Rîmnic.

Slabe șanse de rezolvare

După ce a expus o serie de motive pentru care nu este indicat să se înființeze stație de taxi pe Bulevardul Digului, în același loc sau în apropiere, ca să pună punct discuțiilor pro și contra, primarul municipiului a propus ca în ședința de consiliu din luna mai să fie introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărîre privind înființarea unei stații de taxi în zona respectivă. Șansele sînt însă slabe avînd în vedere faptul că, după reacția primarului la cererea taximetriștilor, au luat aceeași atitudine și consilierii locali din P.N.L., care dețin majoritatea, și dacă toți ar vota contra în mai, proiectul ar fi inițiat degeaba, chiar dacă opoziția ar vota pentru. "Majoritatea taximetriștilor care activau acolo au avut autorizații pe Grebănu. Au făcut ei o șmecherie, și-au luat viză de flotant sau au înființat societatea pe Rîmnic. Acolo nu este stație aprobată de Consiliul Local. Au stat ilegal. Unde vreți să stați voi nu este posibil, Circulația era blocată în zonă. Dumneavoastră spuneți că ați învățat clienții acolo. Eu pot să vă spun că orice învăț are și dezvăț",  sînt doar o parte din afirmațiile făcute de primarul municipiului în ședința de joi. Viorel Holban a rămas uimit cînd consilierul superior Costin Mihail din Primărie, cel care eliberează autorizațiile de taxi, a contrazis spusele edilului șef, susținînd că toți cei care au primit autorizație au domiciliul cu mutație pe Rîmnic și nu viză de flotant. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU