Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3569 > 5 minute Nr. 3569 de marti, 20 aprilie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

În curînd, vom avea facturi electronice


Pe tapet: "amprentarea" digitală

Se vorbește tot mai des despre "amprenta" sau "semnătura digitală" și în așteptarea acesteia, firmele trebuie să-și omologheze sistemele informatice

articol de: I.G.

Potrivit unor directive UE, în curînd firmele, dar și cetățenii vor avea "urme" pe Internet ce nu vor putea fi șterse....cel puțin în teorie și care vor spune totul despre trecutul fiscal al posesorului.  În aplicarea acestui deziderat modern, firmele din Buzău ar putea emite facturi în format electronic. Acest demers va putea fi făcut de patronii buzoieni după ce își vor omologa sistemele informatice destinate acestui tip de operațiune la Autoritatea Națională pentru Reglementare în Comunicații și Tehnologia Informației, în baza unei proceduri care va fi adoptată de instituție.

Consultare publică
Procedura de verificare și omologare a sistemelor informatice destinate operațiunilor de emitere a facturilor în formă electronică a fost prezentată de instituția amintită într-un proiect de decizie publicat spre consultare publică. El stabilește o procedură simplă de omologare, pe baza unei opinii de audit emise de un terț independent, care va atesta că sistemul informatic asigură integritatea, confidențialitatea și disponibilitatea datelor din sistem. Printre bene­ficiile utilizării facturării electronice se numără scăderea costurilor, creșterea nivelului de securitate și de confidențialitate a documentelor și transmiterea documentelor pe suport de hîrtie. Totodată sistemul informatic asigură integritatea, confidențialitatea și disponibilitatea datelor din sistem.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU