Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3569 > 5 minute Nr. 3569 de marti, 20 aprilie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Probă nouă la Bac


Liceenii jonglează cu mouse-ul timp de zece zile

Ieri s-a dat startul celei de-a doua probe de Bacalaureat

articol de: C.R.

Proba D a examenului de Bacalaureat, care constă în evaluarea competențelor de utilizare a calculatorului, a debutat ieri la Buzău fără probleme. De ieri și pînă pe 29 aprilie circa 4300 de liceeni din clasele terminale susțin cea de-a doua probă de certificare a competențelor din cadrul examenului de Bacalaureat. Este vorba depre proba codificată D - de certificare a competențelor digitale.

Examen fără probleme
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, programările au fost făcute în funcție de numărul laboratoarelor de informatică din fiecare liceu și de numărul cadrelor didactice de specialitate. Responsabilii din învățămîntul buzoian spun că această a doua probă a Bacalaureatului s-a desfășurat ieri fără probleme. Ca să se asigure că protestul din 22 aprilie al dascălilor afiliați FEN nu va afecta proba, ieri, profesorii din comisiile de examinare au fost chestionați în legătură cu participarea la acțiunea sindicală. Proba care a început ieri este a doua din cadrul Bacalaureatului de tip nou. Prima a fost cea de evaluare a competențelor de comunicare orală în limba română, de la jumătatea lunii februarie. La proba de competențe digitale, desfășurată sub supravegherea informaticienilor din licee, candidații au la dispoziție 90 de minute pentru a rezolva cerințele. La final, fiecare primește un număr de puncte, în funcție de care va fi stabilit nivelul său de competențe și un certificat recunoscut internațional.

Rezultatele finale, în ultima zi de examen
Candidații sînt repartizați în săli, în ordine alfabetică, cîte unul la calculator, conform planificării. La finalul probei, candidații furnizează comisiei un folder în care vor memora produsele software obținute prin rezolvarea subiectelor propuse, precum și un fișier în care vor nota răspunsuri la eventualele întrebări conținute în subiecte. Rezultatul obținut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu. În funcție de punctajul obținut, se va stabili nivelul de competență digitală a candidatului : utilizator începător (0-25 puncte), utilizator de nivel mediu (26-50 puncte), utilizator avansat (51-74 puncte) și utilizator experimentat (75-100 puncte). Rezultatele finale se comunică după ultima zi de examen. Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de Bacalaureat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU