Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3552 > 5 minute Nr. 3552 de marti, 30 martie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Evaluarea proiectului întîrzie de un an!


Universitatea din Complexul Marghiloman mai are de așteptat

Unda verde... e de fapt undă roșie, pentru proiectul: "Universitate în Complexul Marghiloman"

articol de: (I.G.)
  Universitatea din Complexul Marghiloman mai are de așteptat
 
Ceea ce părea un punct de plecare bun, pentru proiectul primăriei de a aduce cîteva facultăți ce aparțin de Universitatea din București în cadrul Complexului Marghiloman, s-a izbit de hîrțogăria și birocrația unor funcționari de la noi, care au blocat de aproape un an de zile, banii alocați de europeni. Asta, după ce suma de peste 27 de milioane de euro a fost redusă la aproape 6 milioane. Responsabili din Palatul Comunal se arată indignați de felul cum merg lucrurile în realizarea acestui proiect și speră că în maxim o lună lucrurile să se deblocheze și lucrările propuse să fie demarate.  

Undă…roșie!

Complexul Marghiloman este urmărit de ghinion, deoarece, după mai multe încercări nereușite de a restaura monumentul istoric, planul municipalității de a aduce în clădirile respective cîteva facultăți din cadrul Universității București se izbește constant, de un an de zile, de birocrația unora dintre funcționarii de la Guvern. După ce reprezentanții administrației locale ceruse europenilor, fonduri în valoare de 27.624 de milioane de euro, pentru amenajarea Complexului, primind ceva mai mult de 6 milioane de euro, spre surprinderea tuturor, aprobările finale stagnează de un an de zile. "Sîntem foarte supărați, pentru că tot proiectul depus este în evaluare de un an de zile. Ni s-a transmis că trebuie să amenajăm spațiul respectiv, dar fiind un an de criză, am accesat unele fonduri structurale, care sînt blocate acum. Trebuia ca banii europeni să vină direct în conturile autorității locale, pentru ca să nu mai fie astfel de blocaje", precizează primarul Constantin Boșcodeală.

Proiect deocamdată blocat

Municipalitatea dorește ca pînă în 2011, în Parcul Marghiloman să fie amenajate sediile cîtorva facultăți și chiar al Universității din București. De asemenea, banii europeni vin și pentru creșterea siguranței și prevenirii actelor antisociale, prin amplasarea în unele puncte "fierbinți" a unor camere de supraveghere. Pentru demararea lucrărilor, au fost alocați 600.000 de euro, pentru 2 ani. Să sperăm că lucrurile se vor debloca și proiectul va fi demarat cît mai curînd.

 

COMENTARII

Basceanu:
guvern de doi lei
Pacat de demersurile si bunele intentii ale primariei! Am fi avut si noi o faculate de stat si pentru copiii ai caror parinti nu-i pot trimite in alte orase la scoala.

Guvern dement si incompetent!!!!!!

Sa plece toti, sa-si dea demisiile!
Catalin:
Era o intentie laudabila
Era o intentie laudabila transformarea Buzaului in centru universitar, ar fi putut aduce multe beneficii pe plan local si un suflu nou in multe domenii...Dar asta e tara, aproape orice intentie buna este blocata...
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU