Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3527 > 5 minute Nr. 3527 de luni, 1 martie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Ce-au constatat deseviștii


Mizerie în alimente

Mai mulți agenți economici din județ au fost sancționați luna trecută pentru condițiile mizere în care manevrau produsele alimentare

articol de: (Corina Răchițeanu)
Operatorii economici din județ par să nu se teamă de sancțiunile aplicate de inspectorii de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În februarie, inspectorii au controlat peste o sută de unități de alimentație publică, abatoare, pescării, farmacii veterinare, măcelării, depozite alimentare, ferme zootehnice, piețe agroalimentare, centre de prelucrare a laptelui, unități de procesare a laptelui, brutării, patiserii și mori. Verificările s-au finalizat cu nouă avertismente și 14 amenzi, în valoare totală de aproape 170 de milioane de lei vechi. Totodată, la o fermă zootehnică, inspectorii au decis să suspende activitatea, din cauza unor nereguli privind accesul în incinte, împrejmuirea, amenajarea, întreținerea și funcționarea dezinfectorului rutier, vestiarului sau filtrului sanitar veterinar din exploatațiile de animale.

Manipulare neigienică

Printre cele mai des întîlnite și sancționate nereguli s-au numărat lipsa echipamentului minim de protecție a personalului angajat, nerespectarea criteriilor de compatibilitate la depozitarea alimentelor, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, manipularea neigienică, produselor alimentare, precum și inexistența sau neactualizarea înregistrărilor documentare obligatorii. 

 

COMENTARII

mario:
igiena
am mai scris,dar toata tlumea se face ca nu vede,aveam pretentii stimabililor de l;a sansa buzoiana,un renumit producator de piine din urbea noastra transporta piinea cu niste autocamioane saviem,sub ori ce critica,nu am nimic cu firma respectiva,chiar cumpar de la ei dar este ceva urit,si toata lumea se face ca nu vede.urit monser.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU