Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3520 > 5 minute Nr. 3520 de vineri, 19 februarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Degeaba am ajuns în Europa


Transportul de persoane, un calvar

Majoritatea mijloacelor de transport în comun din oraș, de tip maxi-taxi și taximetrie, arată jalnic și duc călătorii ca sacii de cartofi

articol de: (I.G.)
Cu toate că polițiștii fac dese verificări în trafic la transportatorii locali, cu privire la cum sînt respectate legile în domeniul respectiv, tot mai multe reclamații vin din partea buzoienilor care se plîng fie de prețurile prea mari practicate pe unele trasee din județ, fie de condițiile precare ale mașinilor utilizate.

Nereguli în trafic

Săptămîna aceasta, polițiști rutieri și de siguranță publică de la Municipiu au luat la purificat transportatorii din oraș și  pecei care fac activități similare în județ. Astfel, echipajele mixte au oprit pentru verificări peste 210 autovehicule, din care 62 efectuau activități de transport persoane (taxiuri), iar alte 28 erau înmatriculate în alte state. Pentru neregulile constate au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, dintre care 64 la legile privind circulația pe drumurile publice, iar 6 pentru transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. De asemenea, șoferii de maxi-taxi au fost avertizați de polițiști pentru a respecta numărul maxim de persoane care sînt transportate în astfel de autovehicule.

Taximetre cu suspiciuni

Potrivit reprezentanților echipei mixte ce au participat la raziile respective, din totalul sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, 22 i-au vizat pe taximetriști. Ei au fost sancționați, pentru că au oprit în locuri în care această manevră era interzisă, pentru că au vorbit la telefonul mobil fără utilizarea sistemului "mîini libere", pentru că nu au avut documentele asupra lor sau pentru că nu aveau atestat profesional, așa cum prevede legea pentru efectuarea unor astfel de activități. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 5.000 de lei. În acțiune au fost angrenați și reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU