Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3515 > 5 minute Nr. 3515 de luni, 15 februarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Nu a fost ancorat bine


Utilaj de balastieră căzut în rîul Buzău

Pînă la urmă utilajul a fost recuperat

articol de: (I.G.)
Sîmbătă seara, o Dragă (utilaj ce sapă pe fundul albiei rîului) a căzut în rîul Buzău, în dreptul localității Cilibia. După ore de chin, lucrătorii firmei, în a cărei custodie era utilajul respectiv, au reușit să scoată la suprafață respectiva mașină și să o ancoreze la mal, în dreptul Beilicului. La acțiune au participat atît efectivele I.S.U., lucrători ai firmei respective, ai Apelor Române, cît și prefectul județului și autoritățile locale.

O iau la vale și utilajele

Ploile din ultimul timp au făcut să plece casele, malurile rîurilor, dar și...utilajele care excavau agregate minerale de balastieră. Datorită ultimelor ploi și a cantității mare de sloiuri de gheață, sîmbătă, o Dragă ce aparținea unei societăți de exploatare a agregatelor miniere din capitală și care era ancorată pe malul rîului Buzău s-a desprins și a căzut în apele învolburate. Imediat la fața locului au sosit echipajele I.S.U., lucrătorii firmei respective, reprezentanți ai administrației locale și de la Apele Române și prefectul județului. "Din cauza ploilor excesive, dar și a ancorării slabe, sîmbătă, o Dragă de capacitate relativ mare a fost dusă în aval de Cilibia, pe rîul Buzău. În urma acțiunii prompte, s-a reușit scoaterea utilajului și reancorarea lui pe malul rîului, în dreptul localității Beilic.

Putea prăbuși podul de la Făurei

Exista pericolul, dacă nu se imobiliza Draga, ca, aceasta să avarieze podul Făurei, dar din fericire nu s-a întîmplat nimic deosebit", precizează Dumitru Iosif, director adjunct la Apele Române. Deocamdată situația este sub control, însă surse din cadrul administrației locale spun că exista de mult suspiciunea despre posibila cădere a utilajului, dar nimeni nu a mișcat un deget pentru a împiedica acest lucru. Să sperăm că situația este sub control și de data aceasta nu mai există pericolul ca utilajul să scape iarăși din chingi și să sfarme totul în cale.

 

COMENTARII

mohicanu:
blestemul pestilor
V-au blestemat:scobarii, mrenele , clenii, carasii, crapii si morunasii.Prea va-ti batut joc de raul asta javrelor!Poate va satura DUMNEZEU pe astia care sapati direct in albia raului Buzau!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU