Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3513 > 5 minute Nr. 3513 de vineri, 12 februarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Mica Veneție nu se dezminte


Ploaia care va veni le va inunda pe toate...

articol de: (Theodor Tiron)
  Ploaia care va veni le va inunda pe toate...
 
Parcă desprinsă dintr-o melodie a formației Pasărea Colibri, ploaia de ieri a creat, ca de fiecare dată, probleme cetățenilor acestei urbe, inundînd multe străzi și făcîndu-le impracticabile.

Din cauza ninsorilor abundente din săptămîna trecută, o mare parte din canalele pluviale de pe marginea străzii s-au înfundat cu zăpadă sau cu mizerie, ceea ce a făcut ca, acum, cînd a plouat torențial, apa să nu poată fi colectată. Ieri, la orele dimineții, pînă aproape de prînz, în zona centrală, dar și pe străzile din cartierele mărginașe, se puteau întîlni, la tot pasul, adevărate lacuri de acumulare pe multe străzi, dar mai ales în intersecții. Valurile provocate de mașini urcau pe trotuar, punînd în dificultate circulația pietonală.  Întrebat ce părere are despre aceste acumulări de apă, un trecător mai glumeț ne-a declarat că toată viața și-a dorit să ajungă la Veneția, dar acum visul i s-a împlinit: a venit Veneția la el.

Compania de Apă, arătată cu degetul

Tot mai mulți erau trecătorii nervoși, care încercau, în fel și chip, să ocolească lacurile iscate de ploaie. Și toți arătau cu degetul spre Compania de Apă, cea care este respon­sabilă cu decolmatarea canalelor de scurgere a apei. Dumitru Cristea, directorul tehnic de la Compania de Apă, ne-a declarat că acțiunea de curățare a canalelor a fost inițiată încă de la prima oră a dimineții, dar, dat fiind numărul mare de canale ce necesitau intervenție, bălțile au apucat să se formeze. Probleme mari au fost în zona centrală, în imediata apropiere a stației de taxi, unde cei de la intervenții au lucrat mai multe ore pentru curățarea canalelor.

Mormanele de pe canale

Se pare că și deszăpezirea defectuoasă din ultimele zile a dus la acumulările de apă. Și asta, pentru că cei angajați de Primărie pentru a curăța zăpada au făcut mormanele chiar pe canalele de ­scur­gere. Și atunci e normal ca apa să nu aibă pe unde se scurge. Nu știm dacă e cineva care s-a bucurat de aceste lacuri, dat fiind că nu erau populate cu pește și nici plimbări cu barca nu se puteau face pe ele, dar de enervat, cu siguranță, au enervat multă lume, care a fost nevoită să facă "scufundări" în drumul spre serviciu sau piață.

 

COMENTARII

35AVR:
rusine,
nu au fost in stare sa curete dar,apa de ploie stie sa o taxeze.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU