Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3506 > 5 minute Nr. 3506 de joi, 4 februarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Și-a dat foc involuntar

articol de: (I.G.)
Un tînăr de 25 de ani, din Nehoiu, pentru că venise de afară și era înghețat de frig, a vrut să facă focul la soba din camera în care locuia. Dar, pentru că lemnele erau ude și focul nu se aprindea, a folosit petrol lichid sau benzină, cu care a stropit lemnele deja băgate în sobă. Mai rău a fost cînd a aprins chibritul, deoarece cantitatea de combustibil, fiind în cantitate mare, i-a aprins și hainele cu care fochistul era îmbrăcat. Omul s-a "aprins" pe partea din față a corpului și intrînd în panică, pentru că focul se întindea, a început să strige după ajutor. Cineva a sunat la 112 și, imediat, un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului, însoțit de o ambulanță. Tînărul a fost dus de urgență la Spitalul Orășenesc din Nehoiu, unde a primit îngrijiri medicale și a rămas internat pentru tratament.
(T.T.)


Mai puține pneumonii
Numărul buzoienilor diagnosticați cu viroze și pneumonii este în scădere de la o săptămînă la alta. Medicii cred că o explicație ar fi aceea că a fost foarte frig, iar oamenii s-au protejat mai bine în fața temperaturilor extreme. În ultima săptămînă, au fost diagnosticați cu viroze 860 de pacienți, cu circa două sute mai puțini decît în intervalul anterior. Totodată, și numărul pneumoniilor a fost în scădere cu circa două sute. Săptămîna trecută a fost a doua consecutivă în care numărul afecțiunilor de sezon a scăzut. Pe de altă parte, în ultimele zile, nu s-au mai semnalat nici îmbolnăviri cauzate de virusul A(H1N1).
(C.R.)


Firme pentru studenți... doar pe hîrtie
Cu toate că, responsabili din cadrul Registrului Comerțului Buzău precizează că, există facilități pentru înființarea unei firme de către studenți, care însă se acordă doar o singură dată, în momentul constituirii societății, nu există pînă acum nici o cerere în acest sens. Ei trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă pînă în 30 de ani, să urmeze cursurile unei forme de învățămînt superior de lungă sau de scurtă durată la o instituție de învățămînt superior acreditată, să fie cel puțin în anul II de studiu și să fi promovat toate obligațiile prevăzute de sena­tul universității. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU