Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3502 > 5 minute Nr. 3502 de sambata, 30 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Din nepăsarea autorităților,


Pasarela de peste calea ferată, o ruină

"Ctitorie" a "Epocii de Aur" care a devenit inutilă, pasarela pietonală care face legătura dintre cartierele Poștă și Tohăneni, peste căile ferate este în stare avansată de degradare

articol de: (T.T.)
 Pasarela de peste calea ferată, o ruină
 
Această construcție, care altă dată era foarte des folosită de oamenii muncii care lucrau la fabrica de pîine sau la fostul I.U.T., pe lîngă faptul că trezește nostalgii de pe vremea cînd Buzăul avea cît de cît o industrie solidă, dă zonei în care este amplasată un aspect urît. Mai mult, pe pasarelă nu prea mai traversează nimeni, din cauza faptului că este foarte degradată, lipsindu-i trepte sau bucăți de podea.

Pasarela "a murit" odată cu industria buzoiană

În perioada de iarnă, zăpada care se depune pe scări nu este curățată de nimeni, existînd pericolul de alunecare. Un vechi felinar, care nu mai are bec demult, întărește încă odată convingerea că această pasarelă este inutilă. Nefiind întreținută de către cei care sînt responsabili, cetățenii au renunțat să o mai folosească și datorită mizeriei pe care o fac oamenii străzii sau unii cetățeni la care bunul simț nu numai că a dispărut, dar se pare că nu a existat niciodată.

Podul sinucigașilor

Puținii oameni care o mai folosesc sînt nevoiți să se țină cu mîna de nas atunci cînd traversează pe pasarelă datorită gunoaielor întîlnite la tot pasul pe întreaga sa lungime. Ba mai mult, preferă să ajungă în Poștă sau Tohăneni, pe sub pasarelă, traversînd liniile de cale ferată și punîndu-și viața în pericol. Mai nou, acum două luni, pasarela a fost folosită, dacă se poate spune așa, de un cetățean supărat pe viață, pentru a se sinucide. Se pare că și peisajul care este creat de această trecere peste calea ferată i-a adîncit în suflet dorința de a termina cu această lume.

Speranța moare ultima

Dacă autoritățile ar lua măsuri de reabilitare a pasarelei, prin montarea  componentelor lipsă, vopsirea părților metalice și iluminarea corespunzătoare, atunci poate că cetățenii care au drum pe acolo ar folosi-o, nefiind obligați să ocolească atît sau să se expună pericolului de a fi loviți de tren. Credem că va veni și ziua cînd această pasarelă, sau pasajul subteran de la gară, vor fi băgate în seamă și renovate. Poate odată cu asfaltarea cartierului Mihai Viteazu, asfaltare cu care "ne amenință" Primăria de ceva timp.

 

COMENTARII

ionut:
sigur!!!!
dar,superba constructie de pe unirii nord,in vecinatatea bisericii,cu lasajul subteran???!!!rusine pt.maldarele de fiare inestetice!!!!!!!!!!!!!1
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU