Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3496 > 5 minute Nr. 3496 de sambata, 23 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Inspectoratul Școlar așteaptă banii de la minister


Lucrări pe datorie în sistemul educațional

Constructorii au finalizat lucrările la 125 de unități școlare, în timp ce la alte 108, lucrările sînt în curs

articol de: (C.R.)
Inspectoratul Școlar și primăriile din județ au intrat în noul an cu datorii de peste trei sute de miliarde la constructorii care au lucrat la reabilitarea școlilor și grădinițelor. Este vorba despre lucrări executate anul trecut, unele rămase nefinalizate tocmai din cauză că Ministerul Educației a întîrziat plățile. Oficialii Inspectoratului Școlar anunță că facturile către constructori vor fi plătite, însă nimeni nu poate avansa un termen.

Constructorii au dat în judecată autoritățile

Ultima alocare bugetară pentru plata constructorilor care au lucrat la școlile și grădinițele din județ s-a făcut în noiembrie anul trecut. Între timp, Inspectoratul Școlar a transmis o nouă situație cu fondurile ce trebuie repartizate pentru stingerea datoriilor. În unele cazuri, firmele de construcții au încheiat deja lucrările și își așteaptă banii, în altele șantierele au intrat în conservare pînă la deblocarea fondurilor. Facturile care s-au strîns pînă acum fie la primării, fie la Inspectoratul Școlar cumulează circa 190 de miliarde de lei vechi. Mai sînt însă alte 130 de miliarde pentru care constructorii nu au emis încă facturi. Conducerea Inspectoratului Școlar spune că în mod cert aceste datorii vor fi plătite în cursul anului. Cînd anume, nu se știe încă. Unii constructori și-ar putea recupera banii mai devreme, pentru că au dat deja în judecată autoritățile care au contractat lucrările.

Lucrări nefacturate

Inspectorul școlar general adjunct Paul Negoiță spune că toți banii primiți anul trecut de la ­Mi­nisterul Educației au ajuns la constructori și că forurile superioare vor aloca și în 2010 sume pentru plata restanțelor la lucrări. "Pînă în prezent, din lucrările începute au fost terminate 125, însă nu au fost plătite integral, iar alte 108 unități se află în diferite stadii de construcție. Datoriile facturate prin primării au o valoare de 88,78 miliarde de lei vechi, iar cele facturate prin Inspectoratul Școlar sînt în cuantum de 104,4 ­mi­liarde de lei vechi. Mai sînt însă și alte lucrări care nu au fost încă facturate. Sperăm ca restanțele să fie achitate cît mai curînd, pentru că firmele au nevoie de acești bani și li se cuvin", ne-a spus inspectorul Paul Negoiță.   

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU