Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3492 > 5 minute Nr. 3492 de marti, 19 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Pentru prima dată la Buzău


Focar de gripă nouă într-un centru de plasament

articol de: (C.R.)
Șase copii internați în Complexul de Servicii nr. 9 au fost diagnosticați cu gripă nouă
Gripa nouă lovește puternic în buzoieni. În ultimele două zile au fost confirmate 24 de cazuri de gripă pandemică și, în plus, pentru prima dată de la declanșarea pandemiei la Buzău, Direcția de Sănătate Publică a declarat un focar de gripă nouă la Complexul de Servicii numărul 9. Potrivit repre-zentanților D.S.P. Buzău, focarul a fost confirmat după ce șase copii din acest centru au fost diagnosticați cu gripă A/H1N1.  Primele semne de apariție a virusului au fost înregistrate în urmă cu o săptămînă, cînd 40 de copii au prezentat viroze respiratorii.

O săptămînă în carantină

Zece dintre aceștia au fost internați la Boli Infecțioase unde au primit tratamentul necesar. După cîteva zile, șase dintre copii au primit diagnosticul de gripă nouă. Aceștia au fost însă tratați și vindecați, astfel că, în acest moment, la Complexul de Servicii nu se mai înregistrează nici un bolnav și nici un suspect de gripă nouă. Centrul se află însă timp de o săptămînă în carantină. Claudia Roșioru, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, spune că mai mulți copii de la Complexul de Servicii numărul 9 au fost internați inițial din cauza unei viroze, care, ulterior, s-a dovedit a fi gripă nouă. "Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică ne-au informat că, timp de șapte zile, vom fi în carantină", ne-a spus Claudia Roșioru.

Gripă și la Boldu

În condițiile confirmării celor șapte cazuri, Direcția de Sănătate Publică Buzău a decis suspendarea cursurilor la Centrul de educație incluzivă, unitatea la care învață acești copii, timp de o săptămînă. Totodată, va fi realizată dezinfecția spațiilor de învățămînt, iar copiii care prezintă simptome specifice bolii vot fi izolați în infirmeria Complexului. Tot în week-end, alți patru copii și 13 adulți au fost diagnosticați cu gripă nouă. În ceea ce privește copiii, un caz se înre­gistrează la Grădinița numărul 8 Buzău, iar celelalte trei, la Boldu: un copil de la grădinița din localitate și doi de la Școala Generală Boldu. Și aici s-a decis suspendarea cursurilor la clasele din care fac parte copiii, timp de două zile pentru a permite efectuarea dezinfecției sălilor. Pe de altă parte, continuă vaccinarea buzoienilor împotriva gripei noi în centrele speciale des­chise în județ. În ultimele două zile, la centrul de la sediul D.S.P. din municipiul Buzău au fost imunizate 16 persoane. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU