Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3482 > 5 minute Nr. 3482 de joi, 7 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Pînă la sfîrșitul lunii martie,


Sănătate pe acte adiționale

Contractul cadru ar putea fi aprobat abia peste trei luni, timp în care furnizorii de servicii medicale vor asigura continuitatea

articol de: (C.R.)
Sănătate pe acte adiționale
 
Furnizorii de servicii medicale din județ vor fi finanțați în primele trei luni ale acestui an prin încheierea unor acte adiționale cu Casa de Asigurări de Sănătate. Concret, este vorba de peste două sute de medici de familie, peste 120 de medici din asistența medicală ambulatorie, circa 60 de medici stomatologi, zece spitale, aproape 40 de laboratoare și circa 90 de farmacii. La acestea se adaugă și Serviciul Județean de Ambulanță.

Interzis contractelor noi

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate spun că pînă la aprobarea bugetului pentru acest an, actele adiționale de anul trecut au fost prelungite cu trei luni. Totodată, nu se pot încheia contracte cu C.J.A.S. în condițiile în care nu s-a aprobat contractul cadru și nici normele metodologice de aplicare. După aprobarea bugetului, vor avea loc negocieri pentru încheierea actelor adiționale pentru anul în curs. Odată cu aflarea bugetului, C.J.A.S. va negocia tarifele serviciilor medicale, astfel încît să se încheie cît mai multe contracte în acest domeniu. Conform reprezentanților C.J.A.S., la fel ca și în anii anteriori, și în 2010, ținta principală o constituie acoperirea necesarului de servicii pe toate domeniile de asistență medicală, dar și asigurarea calității serviciilor medicale prin încheierea de contracte numai cu furnizori care vor fi autorizați și evoluați în condițiile legii.

Contract nou peste trei luni

Între timp, pentru cele trei luni în care vor funcționa în baza actelor adiționale, furnizorii de servicii medicale nu vor rămîne fără buget. Responsabilii Casei Județene de Asigurări de Sănătate au calculate o medie a fondurilor alocate în cele 12 luni ale anului trecut, sumă care va fi alocată furnizorilor în primul trimestru al anului curent. Totodată, farmaciile continuă să elibereze medicamente gratuite și compensate, urmînd să beneficieze de decontări în valoare de circa 54 de miliarde de lei vechi lunar. "Pînă la aprobarea noului contract cadru și a normelor metodologice de aplicare, vom încheia acte adiționale cu furnizorii de servicii medicale, așa încît să se asigure continuitatea. Sperăm să nu întîmpinăm probleme pînă la finele lunii martie, cînd se pare că va fi aprobat noul contract", ne-a spus Nina Mihai, directorul adjunct al C.J.A.S.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU