Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3467 > 5 minute Nr. 3467 de luni, 14 decembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Situație socială explozibilă la Rîmnicu Sărat


60 de angajați prin A.J.O.F.M., rămași fără salarii

Oamenii au lucrat la spații verzi și nu și-au primit banii

articol de: (M.L.S.)
Șomerii angajați pentru activități sezoniere la Administrația Domeniului Public Rîmnicu Sărat nu și-au primit banii. A.J.O.F.M. nu a virat contribuția. Oamenii stau pe drumuri între A.D.P. și Primărie pentru explicații. Cu partea Primăriei vor fi plătite taxele la stat. În luna noiembrie au fost angajate la A.D.P. în Rîmnic 60 de persoane din rîndul șomerilor.   Contractele celor 60 au fost încheiate pentru perioada 1 noiembrie 15 decembrie. Locurile de muncă au fost repartizate Primăriei de la A.J.O.F.M. Buzău prin Consiliul Județean și vizau îndeosebi șomerii. Primăria avea obligația să contribuie cu 16% din valoarea totală a salariilor celor 60. Primăria a virat contribuția de 16%, iar A.J.O.F.M. Buzău nu a virat nimic. ,,Cei 60 care sînt pe program nu și-au primit salariile, pentru că nu au venit banii de la A.J.O.F.M. Trebuia să vină de la Guvernul României 84% și nu a venit. Primăria a dat partea de bani, cei 16%", a declarat directorul A.D.P., inginer Sandu Ciobotă.

Salarii nu, dar taxe la stat da

În condițiile în care contribuția A.J.O.F.M nu va fi virată, din contribuția Primăriei vor fi achitate taxele la stat, iar cei 60 de rîmniceni vor trebui să mai aștepte. ,,Dacă pînă pe 25 nu se dau banii, cu ce mi-a dat Primăria plătesc obligațiile la stat. Culmea, deci statul nu dă salariile oamenilor, dar plătim la stat obligațiile la salariu", a mai declarat Sandu Ciobotă.

De la A.D.P., la Primărie

Cîțiva salariați din rîndul celor 60 au solicitat la sfîrșitul săptămînii trecute salariul pentru perioada în care au lucrat la A.D.P. Oamenii au fost nemulțumiți de răspunsul primit de la conducere și au mers la Primărie, de unde se pare că au plecat lămuriți. ,,A fost o mică delegație la mine, la ADP, nu au fost convinși de ce le-am spus eu, s-au dus la Primărie și cam asta a fost tot, după care au plecat acasă liniștiți", a declarat Sandu Ciobotă. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU