Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3467 > 5 minute Nr. 3467 de marti, 15 decembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Pericolul de pe acoperiș


Coșurile de fum necurățate, bombe sigure

Sobele nedesfundate au provocat incendii de proporții

articol de: (C.R.)
În timp ce meteorologii anunță temperaturi scăzute și precipitații sub formă de zăpadă, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență atrag atenția asupra importanței verificării coșurilor de fum și a sobelor de încălzit. Aceștia recomandă buzoienilor să fie extrem de atenți în această perioadă la mijloacele cu care își încălzesc locuințele și să le verifice pentru a evita producerea unor tragedii.

Acoperiș făcut scrum

Pompierii recomandă cetățenilor să fie foarte atenți, în condițiile în care numai duminică s-au confruntat cu patru incendii provocate de coșuri de fum neizolate sau sobe defecte. Astfel de incendii au izbucnit la o proprietate situată în strada Luminii, la o casă de pe strada Sîrbească din municipiul Rîmnicu Sărat, unde a ars acoperișul casei și a fost afectat podul și coșul de fum. De vină a fost coșul de fum necurățat de funingine. Un incendiu generat de un mijloc de încălzire defect, lăsat nesupravegheat, s-a produs și la o casă din Dîmbroca, comuna Săgeata, unde au ars numeroase bunuri de uz casnic.

Incendiu în vestiar

Tot duminică, flăcările au cuprins și vestiarul terenului de fotbal din interiorul Primăriei Buda. Cel mai probabil, incendiul a fost produs de efectul termic produs de o sobă cu acumulare de căldură, care avea coșul de fum necurățat. A ars acoperișul și au fost distruse bunuri din vestiar și pereții acestuia. Pagubele au fost estimate la valoarea de 2 500 de lei. Și țigările aruncate la întîmplare continuă să facă pagube. La Valea Părului, în comuna Beceni, o țigară nestinsă a mistuit aproape șapte tone de furaje, estimate la o valoare de aproximativ cinci mii de lei. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU