Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3452 > 5 minute Nr. 3452 de joi, 26 noiembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Vine încă un val de disponibilizări


12 societăți anunță că reduc personalul

Potrivit reprezentanților A.J.O.F.M., în cîteva luni, în Buzău, vor fi cu cel puțin 1164 mai mulți șomeri

articol de: (I.G.)
 12 societăți anunță că reduc personalul
 
În curînd, rîndurile șomerilor buzoieni vor fi îngroșate cu personalul ce urmează a fi disponibilizat de la 12 societăți. Principalele domenii de unde vor pleca muncitorii sînt cel al construcțiilor, agriculturii și chiar al băncilor. Vor fi nu mai puțin de 1164 de diponibilizați de la Concas, Concifor, Conferic, dar și de la Romextera, PVS Company și altele.

Valuri noi de șomeri

În ultimul timp, buzoienii s-au obișnuit să audă că rata șomajului crește cu fiecare zi sau că oamenii, altădată indispen­sabili, acum sînt dați afară datorită restrîngerii de activitate ale respectivelor societăți economice. "Cei mai mulți șomeri vor fi din domeniul construcțiilor, astfel, Concas S.A. disponibilizează 250 de persoane, Kronberger, 54, Concifor, Conferic mai multe zeci, iar restul, pînă la 1164 de buzoieni, fiind din agricultură sau domeniul bancar, Romextera sau PSV Company", precizează Valeriu Dimciu, director interimar al A.J.O.F.M. Potrivit reprezentanților Agenției, toate aceste disponibilizări vor avea loc în perioada noiembrie 2009, martie 2010.

Vremuri grele

Îngrijorările specialiștilor din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă referitoare la creșterea alarmantă a numărului de șomeri s-au adeverit zilele acestea cînd, aceștia au fost anunțați că mai multe societăți buzoiene se pregătesc să dea afară muncitori. Dacă, pînă la acest anunț, AJOFM are înregistrate 15943 persoane beneficiare de ajutor de șomaj, la finele lunii septembrie, și acest număr creștea aproximativ cu cîteva sute în fiecare lună, rata calculată fiind de 8,6 la bărbați și 7,9 la femei, se așteaptă ca pînă în primăvară numărul celor care vor beneficia de ajutorul de șomaj să crească foarte mult.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU