Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3449 > 5 minute Nr. 3449 de luni, 23 noiembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Recesiunea creează noi dificultăți


Incluziunea socială,o mare problemă

Comisia județeană tratează aspectul cu maximă importanță

articol de: (L.T.)
Criza economică dă bătăi de cap din ce în ce mai mari, iar efectele sale nu sînt deloc de neglijat. În consecință, recent  înființata Comisie județeană însărcinată cu incluziunea socială elaborează strategii diversificate, al căror țel este unul foarte precis: diminuarea sau chiar eradicarea excluziunii sociale.

Plan bine definit

Regulamentul de organizare și funcționare a Comisiei județene privind incluziunea socială cuprinde o serie de măsuri prin care se urmărește promovarea politicilor incluzive, accentul fiind pus îndeosebi pe întărirea capacității de comunicare dintre serviciile de suport, sistemul de sănătate și de educație. Toate aceste măsuri sînt menite să vină în sprijinul diferitelor grupuri vulnerabile, precum tinerii de peste 18 ani care părăsesc centrele de plasament, persoanele cu dizabilități, persoanele vîrstnice, familiile cu mulți copii, persoanele care au suferit condamnări și altele. Abordarea strategică privind combaterea excluziunii sociale include orice formă de excluziune, sex, vîrstă, etnie. Exemple concrete de măsuri aplicate în vederea prevenirii marginalizării sociale sînt acordarea venitului minim garantat, acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței, diversele programe destinate sprijinirii familiilor nou constituite sau celor cu mulți copii, programe speciale pentru persoanele cu handicap.

Eforturi susținute pe viitor

Pentru anii următori obiectivul major în domeniul incluziunii sociale va fi crearea unei societăți incluzive în care să se asigure cetățenilor resursele și mijloacele necesare pentru o viață demnă, fără prea multe lipsuri materiale. Pentru atingerea acestui obiectiv, accentul este pus pe îmbunătățirea accesului pe piața muncii pentru grupurile vulnerabile, promovarea competitivității, reducerea fenomenului muncii nedeclarate și crearea unui mana­gement adecvat schimbărilor desfășurate la nivelul întreprinderilor. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU