Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3438 > 5 minute Nr. 3438 de marti, 10 noiembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Pe primele 9 luni ale lui 2009


Profitul DUCTIL STEEL a scăzut cu 53%

Comenzile au rămas relativ aceleași

articol de: (A.M.)
  Profitul DUCTIL STEEL a scăzut cu 53%
 
Clienții Ductil Steel au rămas relativ aceeași, însă comenzile au scăzut drastic din septembrie și pînă în prezent. Această scădere se datorează unei prudențe accentuate din partea investitorilor, ca urmare a crizei politice. Producătorul de electrozi Ductil Steel a înregistrat un profit net de 6,9 mil. lei (1,6 mil. euro), cu 53 % mai puțin decît în aceeași perioadă a anului trecut, cînd profitul se ridica la valoarea de 14,6 mil. lei (cca 4 mil.euro).  "Numărul clienților nu a scăzut puternic în acest an, au fost puține cazurile în care partenerii au intrat în incapacitate de plată sau în faliment. A scăzut în schimb, puternic, volumul comenzilor, în special din septembrie și pînă în prezent. Practic, volumul comenzilor a scăzut odată cu începerea crizei politice. Dacă în prima parte a lunii septembrie se simțea puțin optimism în piață, oamenii au devenit mai prudenți, acoperind doar strictul necesar, iar comenzile au scăzut", a declarat Răzvan Batrînu, directorul general al Ductil Buzău pentru presa centrală. Afacerile companiei buzoiene s-au diminuat în perioada ianuarie-septembrie cu 20%, de la un nivel de 127 mil. lei (34,5 mil. euro) în primele nouă luni de anul trecut la 102 mil. lei (23,7 mil. euro) în 2009.

Revizuire continuă

"Bugetul de venituri si cheltuieli este într-o revizuire continuă. Am operat modificări în luna mai, în septembrie și vom modifica bugetele în scădere și în luna noiembrie. Practic, pentru acest an ne așteptăm la scăderi de 35% față de rezultatele consemnate anul trecut, în condițiile în care la începutul anului ne așteptam la pierderi de numai 10% ", mai spune Batrînu. La finele anului trecut, Ductil înregistra lichidități de numai 157.000 de lei (circa 42.600 de euro), nivelul acestora crescînd în primele nouă luni din acest an la 21,4 mil. lei (circa 5 mil. euro), în condițiile în care în al treilea trimestru compania a consemnat lichidități de 9,5 mil. lei (2,2 mil. euro).

Principal jucător pe piață

Ductil Steel este unul dintre principalii jucători de pe piața producătorilor de echipamente destinate sudării și tăierii metalelor. Compania are un capital social de 18,4 milioane lei, divizat în 184 milioane acțiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Ductil este controlată de grupul francez Air Liquide Welding, care deține pachetul majoritar, de 71,84% din acțiuni, prin intermediul subsidiarei sale Fro Spa din Italia. În acționariatul Ductil mai figurează și fondul de investiții Broadhurst Investments, cu 11,71% din capitalul social. Titlurile Ductil se tranzacționează la categoria de bază a pieței Rasdaq, sub simbolul DUCL. Compania are o valoare de piață de 91,07 milioane lei (21,20 milioane euro), aferentă cotației de 0,4950 lei, stabilită în ședința bursieră de vineri. 

 

COMENTARII

monica:
penibil
Este un pic penibil ca nu se face diferenta intre

-Ductil Steel (controlat de Mechel International Holdings, o subsidiara a grupului rus MEchel)specializat in productia de sarma si produse din sarma

si

-Ductil (controlat de grupul francez Air Liquide Welding) specializat in productia de electrozi de sudura.

Pur si simplu penibil ;)
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU