Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3426 > 5 minute Nr. 3426 de marti, 27 octombrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Continuă "împrumuturile" din banii locatarilor


Bîlciul delapidăciunilor

Administratorul și președintele PT 6/4 Broșteni sînt cercetați penal pentru delapidare și neglijență în serviciu

articol de: (I.G.)
 Bîlciul delapidăciunilor
 
În ultimul timp, mai mulți cetățeni, membri în unele asociații de proprietari din oraș, se plîng că unii administratori și președinți, "se împrumută" fără jenă din banii locatarilor. Ultimul caz instrumentat de polițiștii de la Cercetări Penale arată cum doi membri ai Asociației de Locatari PT6/4 din cartierul Broșteni, timp de 3 ani, au reușit sustragerea de peste 70.000 de lei din visteria respectivei asociații, după cum arată procesul verbal întocmit de un revizor contabil avizat. Locatarii celor 29 de blocuri, arondați Asociației, au cerut ca respectivul caz să fie preluat de polițiști și să se ia măsurile legale ce se impun, după terminarea verificărilor aferente.

Delapidare și fraudă?

Tot mai des locatarii din oraș care fac parte dintr-o asociație sau alta se plîng de faptul că unii administratori sau președinți de astfel de organizații fug cu banii lor, lăsîndu-i astfel descoperiți în ceea ce privește fondurile alocate plăților diverșilor furnizori de utilități din oraș. "Toți locatarii asociației noastre, PT 6/4 Broșteni, au cerut sprijinul contabil al unui revizor autorizat pentru a controla registrele. În urma verificărilor, s-a întocmit un proces-verbal prin care se arată clar că administratorul și președintele de asociație au delapidat fondul nostru de bani cu 70.336,89 lei. Conducerea actuală a Asociației a luat măsura trimiterii acestui proces-verbal la Poliția Municipiului, secția Cercetări Penale", precizează Dumitru Găman, membru al asociației amintite.

Au băgat mîna în visterie

Cele două buzoience au umblat mîna în gestiunea firmei, acum fiind cercetate penal. "Aspectele respective fac obiectul unor verificări efectuate într-un dosar penal instrumentat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor de la I.P.J. Cele două buzoience sînt cercetate pentru delapidare și neglijență în serviciu", precizează subcomisarul Florina Crucianu de la I.P.J. Potrivit procesului-verbal întocmit de revizorul contabil, cele două persoane cercetate penal, au sustrat respectivele sume pe o perioadă de 3 ani de zile.  Cazul nu este singular, pentru că, nu cu mult timp în urmă, reporterii ȘANSA au documentat și prezentat alt caz asemănător,  al unui administrator de la o asociație de Locatari din cartierul Micro III, care furase din fondurile cetățenilor miliarde de lei. În ultimul timp, se pare că tot mai mulți administratori recurg la astfel de "împrumuturi" din visteriile Asociațiilor, lăsîndu-i pe locatari fără bani în conturile respectivelor forme de asociere. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU