Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3416 > 5 minute Nr. 3416 de joi, 15 octombrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Verificări pe teren


Anchete sociale pentru "Bani de liceu"

Pentru a beneficia de burse, elevii trebuie să nu aibă absențe nemotivate, iar venitul pe membru de familie să nu depășească 150 de lei

articol de: (C.R.)
Anchete sociale pentru "Bani de liceu"
 
Elevii din județ, care au depus cereri la secretariatele unităților de învățămînt pentru a solicita banii de liceu oferiți de stat, vor fi verificați. Ei au intrat în această perioadă în atenția responsabililor care trebuie să facă anchete sociale în familiile tuturor elevilor pentru a verifica dacă veniturile înscrise în cereri corespund cu realitatea.  

Fără absențe nemotivate

De la începutul anului școlar și pînă la 1 octombrie, elevii de liceu, care provin din familii modeste, au putut depune cereri la unitățile de învățămînt unde sînt înscriși pentru a beneficia de un ajutor financiar de 180 de lei. Este vorba despre copiii care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie nu depășește 150 de lei. În plus, elevii trebuie să dovedească faptul că în anul școlar trecut nu au avut absențe nemotivate. Ei nu trebuie să aibă mai mult de 20 de absențe și media la purtare sub 7. În această perioadă, au loc verificări în familia fiecărui elev care a depus o astfel de cerere. Liceenii care au solicitat obținerea ajutoarelor financiare vor afla dacă cererile le-au fost aprobate chiar la sfîrșitul acestei luni, cînd lista beneficiarilor va fi publicată pe site-ul ministerului. Anul trecut, peste patru mii de elevi buzoieni au primit de la stat acest ajutor financiar. Pe parcursul anului școlar, însă, cîteva sute de liceeni au spus adio banilor de liceu fie pentru că nu au mai dat pe la școală, fie din cauza problemelor disciplinare.

Controale pe teren

Profesorul Paul Negoiță, inspector școlar general-adjunct, spune că situația elevilor care vor beneficia de bani de liceu va fi bine analizată. "Este foarte important ca elevii să nu aibă absențe nemotivate și nici note mici la purtare. În această perioadă, se efectuează controale pe teren, pentru a se stabili dacă ceea ce au scris părinții în cereri este real. Listele cu beneficiari vor fi afișate la sfîrșitul anului, urmînd ca tot atunci să fie depuse și contestațiile", ne-a spus Paul Negoiță. Prin acest program, se va acorda sprijin financiar elevilor care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, nu depășește 150 de lei. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, la sfîrșitul anului, aproape 7700 de elevi care provin din familii nevoiașe primeau bursă socială. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU