Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3407 > 5 minute Nr. 3407 de luni, 5 octombrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Implicați în accidente


Bețivi de week-end, la volan

Băutura le dă curaj și celor care nu au permis de conducere

articol de: L.M.
Sfîrșitul de săptămînă este de fiecare dată un motiv de bucurie pe care unii obișnuiesc să îl marcheze cu băutură din belșug. Printre ei se numără din păcate și destul de mulți șoferi cărora euforia bahică le șterge orice teamă de o eventuală întîlnire cu agenții de poliție. Dacă cei cu vechime în ale șofatului iau în calcul și posibilitatea de a fi implicați într-un accident rutier și astfel să fie dați de gol, începătorii sînt mult mai încrezători convinși fiind că lor nu li se poate întîmpla nimic.  La fel și cei care nici măcar nu au permis de conducere dar, lucru foarte grav, au încredere în îndemînarea lor.

Accident la semafor

Acest calcul s-a dovedit total greșit în cazul unui un tînăr, în vîrstă de 18 ani mai experimenat probabil la băut decît la condus mașina. Sîmbătă după-amiază, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mesteacănului a lovit un autoturism ce oprise la semafor, după care și-a văzut în continuare de drum. A fost oprit la scurt timp de un echipaj de la Poliția Rutieră direcționat în zonă în urma unui apel primit prin S.N.U.A.U. "112". Polițiștii și-au dat repede seama de ce șoferul nu voia să dea ochii cu ei după accident.  Tînărul de 18 ani nu are permis de conducere, în schimb avea destul alcool în sînge. Etilotestul pe care a fost invitat să-l folosească a indicat o concentrație alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei și i s-a întocmit dosar penal conform O.U.G. nr. 195/2002.

Fugă pe cîmp

Într-o situație asemănătoare a fost un alt un tînăr, în vîrstă de 26 de ani din comuna Năeni, care băut și fără permis, a condus un autoturism și a intrat cu mașina în șanț în momentul în care a efectuat o manevră de mers înapoi. El a abandonat autoturismul și a fugit pe cîmp, însă a fost prins de un echipaj format din doi agenți de la Posturile de poliție Năeni și Săhăteni care acționa în zonă. Și lui i s-a întocmit dosar penal. Sîmbătă, polițiștii rutieri au mai depistat alți 4 șoferi băuți, față de trei dintre aceștia fiind luată măsura sancționării cu puncte-amendă și măsura complementară de re­ți­nere a permisului în vede­rea sus­pendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, întrucît au avut concentrații alcoolice cuprinse între 0,13 mg/l și 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nu doar bărbații îmbină în mod periculos băutura și șofatul. O bucureștencă în vîrstă de 29 de ani, a fost depistată pe strada Frăsinet din Buzău cu 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-a întocmit dosar penal, polițiștii reținîndu-i tinerei șoferițe permisul în vederea anulării.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU