Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3406 > 5 minute Nr. 3406 de sambata, 3 octombrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Verificări în școli


Laptele stricat și cornurile învechite, în atenția D.S.V.

Inspectorii sanitar veterinari controlează cantinele din unitățile școlare, precum și alimentele distribuite prin programul "Laptele și cornul"

articol de: C.R.
Siguranța alimentației pentru elevi este un capitol care ridică probleme în judeul nostru. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au încheiat recent o serie de controale desfășurate în cantinele unităților de învățămînt. Astfel, din toate unitățile școlare controlate de inpectorii sanitar vete­rinari, doar una singură a fost găsită cu mici nereguli, care au fost remediate în timp util.  

Reguli stricte

Încă de la începutu anului școlar, inspectorii sanitar veterinari au luat la puricat toate cantinele unităților școlare, incluzînd grădinițe, cămine și licee. Inspectorii au urmărit modul de depozitare a produselor alimentare, igiena personalului și a spațiului de pregătire a hranei, precum și curățenia în sălile de mese. În urma controalelor, s-a stabilit că toate unitățile de tip cantină respectă cerințele prevăzute de legislația în domeniu, mai puțin una. Este vorba de o cantină unde servesc măicuțele de la Rătești, unde distanța dintre depozitul de alimente și spațiul de preparare era mai mare decît prevăd normele sanitare în vigoare. Inspectorii care au depistat problema au dat un termen de remediere de 48 de ore, timp în care măicuțele s-au conformat, reducînd distanța dintre cele două spații. Inspectorii spună că problema a fost una minoră și că la capitolul curățenie, cantinele stau foarte bine.

Sănătate elevilor nu este în pericol

Totodată, inspectorii sanitar-veterinari vor verifica și modul de depozitare al alimentelor destinate școlarilor, prin programul "Laptele și cornul". Reprezentanții D.S.V. au solicitat Inspectoratului Școlar Județean liste cu personalul care răspunde de programul guvernamental. Abia în cea de-a doua jumătate a lunii octombrie, inspectorii vor merge în teritoriu să verifice cum stau lucrurile. Specialiștii dau asigurări că sănătatea elevilor nu este în pericol, iar părinții nu trebuie să se îngrijoreze. Conducerea Direcției Sanitar Veterinare spune că există un sistem rapid de alertă, prin care, în doar cîteva ore, produsele sînt scoase din circulație dacă sînt constatate nereguli privind calitatea. Medicul Dumitru Băiculescu, directorul D.S.V., spune că verificările vor continua în perioada următoare și se vor aplica sancțiuni în eventualitatea apariției unor nereguli.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU