Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3403 > 5 minute Nr. 3403 de miercuri, 30 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Măsuri inedite de protest


Fără note în catalog

articol de: (C.R.)
 Fără note în catalog
 
Sindicaliștii din Educație au început protestele față de prevederile legii unice de salarizare. Peste șase mii de profesori buzoieni afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățămînt nu vor mai trece notele în catalog. Elevii vor fi evaluați, în continuare, dar notele vor fi păstrate de dascăli în documentele lor personale, pînă la înce­tarea protestelor. Catalogul va fi folosit doar pentru absențe. Dascălii vor decide în semestrul al doilea dacă vor menține această metodă de protest sau nu.

Grevă generală de o zi

Calendarul protestelor va continua astăzi, cînd peste două sute de profesori vor picheta sediile PSD și PDL din Buzău, iar pe 5 octombrie profesorii buzoieni vor face grevă generală de o zi, alături de sindicatele din Sănătate, funcționari publici și polițiști. Prin aceste proteste, dascălii vor să le aducă la cunoștință guvernanților nedreptățile la care sînt supuși odată cu aplicarea legii unice de salarizare. Profesorii susțin că sînt în situația de a pierde 11 sporuri și indemnizații. Sindicaliștii buzoieni intenționează ca după greva din 5 octombrie să continue protestele cu o grevă pe termen nelimitat. Pentru aceste noi acțiuni însă, va fi organizat un referendum în rîndul tuturor cadrelor didactice afiliate sindicatului.

Greșeală pe banii profesorilor

Cristache Bratu, secretarul Sindicatului din Învățămîntul Preuniversitar, spune că decizia dascălilor de a nu mai trece notele în catalog va fi menținută pînă cînd doleanțele lor vor fi satisfăcute. “Pe 5 octombrie, sindicaliștii vor intra în grevă ­gene­rală de o zi, alături de ceilalți bugetari, iar pe 7 octombrie vom participa la un miting organizat la București. Toate aceste acțiuni sînt organizate ca urmare a nedreptăților care sînt comise asupra noastră, prin legea salarizării unice. Abia luni, oficialii au observat că în lege s-a strecurat o greșeală prin care ni se luau toate sporurile, timp de trei luni, și riscam să rămînem cu numai jumătate din salariu pînă la 31 decembrie, fără să știm ce va urma. Se pare că eroarea a fost corectată, dar așteptăm însă să vedem forma finală publicată pentru a renunța la protestele deja programate", ne-a spus Cristache Bratu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU