Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3394 > 5 minute Nr. 3394 de sambata, 19 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Românul, pînă nu trîntește mucii în fasole...


Declarații mincinoase la A.P.I.A.

Deținătorii de animale din județul Buzău au declarat la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură și animale neînscrise în Registrul Național

articol de: (C.R.)
Ca în fiecare an, subvențiile în zootehnie dau bătăi de cap funcționarilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Bu­zău, care se confruntă cu situații dintre cele mai dificile. Recent, funcționarii au finalizat verificările aferente cererilor de subvenție pentru bovine, depuse pînă în iunie inclusiv, și au depistat că declarațiile din cereri nu coincid în totalitate cu situația concretă de pe teren.

Animale doar pe hîrtie

La jumătatea lunii septembrie, reprezentanții Agenției au finalizat verificările efectuate în teren la ovine, caprine și bovine. În urma analizei cererilor depuse de crescătorii de animale pentru acordarea subvențiilor pentru bovine, s-a stabilit că, din cele 7963 de cereri depuse anul acesta 7846 sînt eligibile. Practic, cererile au fost depuse inițial pentru un efectiv total de 45 336 de capete, dar crescătorii de ani­male vor primi bani pe 44 664. Diferența de 672 de bovine nu a putut fi încadrată în schemele de plată pentru că animalele nu au fost înscrise în Registrul Național al Explotațiilor, iar identificarea lor nu a fost posibilă.
Centrul județean Buzău al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a înregistrat, în anul 2009, 781 cereri ale fermie­rilor pentru acordarea plăților naționale directe complementare pentru ovine, cu un efectiv de 118 275 de animale și 246 de cereri pentru caprine, aferente unui efectiv de 16561 de animale.
Controalele la ovine și caprine au fost finalizate, iar în prezent se face o evaluare, urmînd să se stabilească dacă situația din teren corespunde cu cererile de subvenție. În ceea ce privește verificările la bovine, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că 672 de animale nu există, de fapt, în realitate.

Solicitări numeroase

Emilia Preda, șeful Serviciului pentru Ajutoare de Stat și Măsuri de Piață din cadrul A.P.I.A., a declarat că 117 cereri din cele depuse au fost respinse și, prin urmare, nu vor fi subvenționate. Principalele cauze care au condus la declararea unor cereri ca neeligibile sau la diminuarea nu­mărului de animale pentru care se acordă plățile naționale directe au fost completarea eronată a cererilor de sprijin, respectiv trecerea inco­rec­tă a codului de exploa­tație și/sau a nu­mărului de identificare a animalelor și neconcordanța dintre informațiile din baza națională de date (Registrul Național al Exploatațiilor) și animalele existente la fața locului. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU