Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3391 > 5 minute Nr. 3391 de miercuri, 16 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Sursă necunoscută!


Miros insuportabil în cartierul Dorobanți

Cetățenii din zonă și autoritățile locale încă deliberează asupra sursei care provoacă mirosul pestilențial

articol de: (I.G.)
 Miros insuportabil în cartierul Dorobanți
 
De aproape o lună, cetățenii din cartierul Dorobanți acuză un miros pestilențial, ceea ce-i face să țină mai tot timpul geamurile închise. Cu toate că autoritățile din cadrul Direcției de Sănătate Publică și cele ale Gărzii de Mediu au întreprins ieri mai multe verificări în teren, pînă în prezent, nu s-a indentificat sursa de unde vine disconfortul respectiv.

Mister total

Chiar dacă legislația în vigoare protejează cetățenii împotriva tuturor disconforturilor de orice natură, sînt și cazuri cînd autoritățile nu au unde să acționeze, deoarece nu găsesc sursa respectivei probleme. Un caz de acest gen a fost semnalat redacției ȘANSA de mai mulți cetățeni din cartierul Dorobanți, care au spus că nu pot sta în curte sau pe balconul apartamentului din cauza unui miros insuportabil. Reclamațiile au curs la Sanepid, Garda de Mediu și chiar la Direcția de Sănătate Publică. Aceste organizații, în măsură să ia atitudine, au luat la verificat zona, dar nu au reușit să identifice cu exactitate de unde vine respectivul miros.

Oficial, nu s-a identificat sursa poluării

Nu este prima dată cînd cetățenii din oraș se plîng că, la cea mai mică adiere de vînt, mirosurile greu suportabile ce plutesc în aer îi fac să stea cu geamurile închise mai tot timpul. Chiar dacă aceste aspecte sînt cunoscute de mult timp la nivelul autorităților, se pare că nu vor avea prea curînd o rezolvare pozitivă. Medicul Venera Axinte, purtătorul de cuvînt al Direcției de Sănătate Publică, precizează că echipa mixtă de inspectori a verificat în teren situația semnalată, dar nu au reușit să identifice clar sursa: "Împreună cu lucrătorii de la Garda de Mediu, am verificat dacă sesizările făcute de cetățeni au suport real. S-a constatat că respectivul miros persistă în aer, dar din păcate încă nu am putut cădea de acord, împreună cu ceilalți specialiști, asupra sursei acestuia. Zilele acestea vom verifica dacă de la Stația de Epurare de la marginea orașului sau din alte locuri vine respectivul disconfortolfactiv."

 

COMENTARII

yo:
factori poluanti in zone locuite?
Daca celor din fruntea institutiilor(amintite in acest articol)li s-ar spune ca vor fi destituiti in 24 ore daca nu gasesc sursa care chinuie locuitorii acestui cartier, sa vedeti ce forfota ar fi pe teren.Populatia acestei zone trebuie sa fie protejata dar numai prin interventia prompta a organelor abilitate.Le aduc aminte ca Legea nr.98(republicata 1)din 10.11.1994(Cap.II) ii obliga foarte mult.Daca vor pot remedia situatia cu care se confrunta o comunitate.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU