Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3384 > 5 minute Nr. 3384 de marti, 8 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Reacții la legea salarizării unice


Supărare la Ambulanță

Sindicaliștii amenință cu declanșarea unor proteste de amploare daca nu vor fi invitați la negocieri cu Ministerul Sănătății

articol de: (C.R.)
Supărare la Ambulanță
 
Mîine, preț de cîteva ore, angajații Serviciului Județean de Ambulanță organizează un protest împotriva legii unice de salarizare. Începînd cu ora 9, reprezentanții sindicatului Serviciului de Ambulanță vor citi un mesaj adresat Guvernului, prin care își manifestă dezacordul față de grila unică de salarizare. În funcție de rezultatul protestelor care se vor defășura miercuri simultan la sediile celor 41 de servicii de ambulanță din țară, cadrele medicale vor hotărî dacă vor continua seria mișcărilor de acest gen.

Pacienții nu vor avea de suferit

Sindicaliștii din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță spun că pacienții nu vor avea de suferit deoarece va participa la protest doar personalul aflat în timpul liber. Sindicaliștii sînt nemulțumiți de modul de comunicare și negociere a proiectului legii salarizării unice și cer creșterea coeficienților de ierarhizare cu cel puțin un punct pentru personalul dinserviciile de ambulanță. De asemenea, ei reclamă faptul că sistemul sanitar din România este așezat la un nivel inferior față de alte instituții publice privind finanțarea și salarizarea personalului din ramura sanitară, dar și lipsa consultării din partea Ministerului Sănătații cu toate federațiile sindicale parte semnatară a Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură sanitară. Federația Sindicală Ambulanța a cerut Guvernului amînarea asumarii răspunderii pe grila de salarizare în sistemul bugetar amenințînd cu proteste în toate serviciile din țară dacă pînă în 15 septembrie nu va fi chemată la discuții.

Seria protestelor ar putea continua

Indiferent de ce acte ar putea să mai obțină respectivii proprie­tari de teren din pădurea Spătaru, un lucru e cert: pădurea va fi defrișată încetul cu încetul, în mod...legal! Chiar dacă avem legis­lație lacunară, de care pro­fită unii dintre maimarii zilei, iar sursele din cadrul Agenției de Mediu ne spun că dosarul respectiv de "scoatere a terenului din domeniu forestier" este în lucru și că, are toate șansele să fie aprobat, ceva este cert: pădurea va fi distrusă încet, dar sigur! Dacă se continuă pe aceeași linie, este posibil ca, în curînd, să nu mai avem nici măcar un petic de pădure, în ciuda ­tuturor legilor europene și a bunului simț elementar! 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU