Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3380 > 5 minute Nr. 3380 de joi, 3 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Cît mai durează calvarul?


Sistemul nemțesc de curățare a apei, în probe

De fiecare dată cînd se lucrează la conducte, apa de la robinet devine ruginie

articol de: (L.M.)
O intervenție la rețeaua de apă a adus un nou val de noroi la robinetele din mai multe cartiere ale orașului. Deși istoria se repetă ori de cîte ori are loc vreo lucrare de reabilitare ori se ivește cîte o avarie, specialiștii Companiei de Apă ridică neputincioși din umeri.   Instalația este veche și conductele sînt pline cu tot felul de depuneri, așa că orice creștere de presiune și orice reparație antrenează mizeria pe conducte ajungînd în cele în apa potabilă. În urmă cu doar două zile locuitorii din cartierul Micro III, precum și din unele zone din Dorobanți apa a fost imposibil de folosit în gospodărie și cu atît mai puțin de băut. Reprezentanții Companiei de Apă au și de această dată o explicație: în zonă au avut loc lucrări la rețea. Nu a mai fost vorba de o creștere a presiunii datorată unui consum mărit cum s-a întîmplat la începutul lunii iunie cînd timp de vreo trei zile apa rece a curs amestecată cu noroi.

Sistem nemțesc, în probe

Problema apei cu cu rugină din cartierul Micro III și alte cîteva zone învecinate este departe de a-și găsi rezolvarea, pînă acum toate încercările fiind sortite eșecului din cauza instalațiilor vechi. Totuși Compania de Apă care este asaltată cu reclamații de fiecare dată cînd apa potabilă pe care  o furnizează este vizibil improprie consumului speră într-o soluționare pe termen lung. În urmă cu puțin timp Compania a achiziționat din Germania un sistem ce ar trebui să izoleze pe interior conductele de apă în așa fel încît să nu mai permită depunerilor să fie antrenate ori de cîte ori are loc cîte o intervenție la rețea. Sistemul a ajuns la Buzău și în prezent se află într-o perioadă de testare ce va dura trei luni. Abia după această perioadă rezultatele pot fi relevante și specialiștii vor constata dacă soluția nemțească poate fi aplicată cu succes. Iar dacă rezultatele vor fi pozitive consumatorii ar putea scăpa în cele din urmă de mizeria din apa de la robinet.

 

COMENTARII

omul:
apa murdara pe bani curati
nu inteleg dece presa nu comenteaza preturile impuse de primarie si compania de apa ,majorate din trei in trei luni,pentru servicii de calitate inferioara.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU