Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3378 > 5 minute Nr. 3378 de marti, 1 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Cu ștreangul de gît

articol de: (L.M.)
După o zi istovitoare de muncă încheiată cu cîteva pahare băute împreună cu cîțiva consăteni un bărbat din Scutelnici a fost găsit spînzurat de o grindă. Din verificările efectuate de polițiști la fața locului a rezultat că , bărbatul de 34 de ani a lucrat la renovarea acoperișului casei în care locuia împreună cu mama sa și a consumat băuturi alcoolice împreună cu trei consăteni care l-au ajutat la treabă. La un moment dat, observînd că lipsea, mama sa a început să îl caute, găsindu-l în cele din urmă spînzurat de o grindă în toaleta din curte. Un sfîrșit asemănător a avut și un localnic de 52 de ani din Padina. Polițiștii l-au găsit spînzurat de un copac, iar cadavrul nu prezenta urme de violență, doar șanțul specific de strangulare. În urmă cu cîteva zile, bărbatul afirmase că dorește să se sinucidă, iar duminică dimineață a plecat de acasă, nemaifiind văzut pînă la descoperirea cadavrului.
(L.M.)

Servicii publice complete
Primăria a alocat din bugetul propriu banii necesari pentru definitivarea parcurilor, crearea unor noi spații verzi și reabilitarea străzilor. Pentru spații verzi au fost alocate sume mai mari, deoarece municipiu trebuie să intre în normalitate în legătură cu "plămînul verde", pe cap de locuitor, cum cer normele europene în domeniu. Nici salubritate orașului nu este uitată, spun surse din primărie, deoarece sumele de bani prevăzute în buget pentru acest serviciu sînt suficiente. Rămîne să vedem cum se vor concretiza toate acestea atît în hotărîrile de proiecte, cît și înrealitate.
(I.G.)

Comerț ilicit
Sîmbătă dimineață, polițiști și jandarmi au verificat modul în care se desfășoară comerțul în  Piața Centrală. Au fost efectuate verificări la 37 de agenți economici și la 18 producători agricoli, pentru neregulile constatate fiind aplicate 23 de sancțiuni contravenționale la Legea nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite (19) și la H.C.L. nr.18/2008 (4). Valoarea totală a amenzilor a fost de 5.750 de lei. Poliția Municipiului Buzău a organizat acțiuni similare și duminică, de această dată în Talcioc. Au fost verificați 15 comercianți, într-un singur caz fiind aplicată o sancțiune contravențională.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU