Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3378 > 5 minute Nr. 3378 de marti, 1 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Inconștiență, sfidare, nesimțire!


Distrugerea pădurii Spătaru, ireversibilă?

O echipă de muncitori, lucrau ieri, de zor în mijlocul pădurii

articol de: (I.G.)
Distrugerea pădurii Spătaru, ireversibilă?
 
Chiar dacă ziarul ȘANSA a avertizat cu ceva timp înainte despre intenția anumitor persoane cu influență, de a-și construi chiar în mijlocul pădurii, vile de lux, se pare că, în afară de puțină gălăgie, nimic nu s-a întîmplat cu adevărat. Ieri, o echipă de muncitori, săpa de zor în zona amintită, fără să se sinchisească de nimic și de nimeni. Așa cum se întîmplă pe la noi, întîi se apucă "dorelii" de săpat și după aia vin și avizele de mediu sau celelate acte necesare. În orice caz, unul dintre simbolurile județului, pădurea Spătaru, aparținătoare odinioară de Codrilor Vlăsiei, e pe cale să fie feliată după bunul plac unor megalomani, cu cel mai prost gust întîlnit vreodată și cu cea mai mare nesimțire.

Nu-i impact asupra mediului?
Conform Studiului de impact, întocmit de o firmă din București, plătită bineînțeles de proprietarii din zonă, nu există nici un efect negativ pentru mediul din jur, dacă se construiesc, deci defrișează, pădurea. Curioasă concluzie și, în același timp, scandaloasă. Procesele verbale încheiate în urma dezbaterilor publice de acum aproape o lună de zile, de la Primăria Spătaru, nu au dus nicăieri, deoarece lucrările au continuat. Ieri, reporterii ȘANSA au surprins muncitorii săpînd cu zel în pădure, "protejați" de inscripția de la cîțiva metri de ei cu însemnele: "Accesul Interzis, Proprietate Privată". Potrivit declarației comisarului-șef de la Garda de Mediu, Carmen Ichim, muncitorii respectivi nu aveau drept de forare în pădure, fără acte specifice de mediu: "Cu cîteva săptămîni în urmă, la ultimul control, nu aveau nici un fel de acte pentru a săpa, așa că le-am interzis continuarea lucrărilor. Vom verifica dacă și-au scos actele necesare pentru acțiunile care le întreprind."

Sînt sau nu documente?

Indiferent de ce acte ar putea să mai obțină respectivii proprietari de teren din pădurea Spătaru, un lucru e cert: pădurea va fi defrișată încetul cu încetul, în mod...legal! Chiar dacă avem legislație lacunară, de care pro­fită unii dintre mai-marii zilei, iar sursele din cadrul Agenției de Mediu ne spun că dosarul respectiv de "scoatere a terenului din domeniu forestier" este în lucru și că, are toate șansele să fie aprobat, ceva este cert: pădurea va fi distrusă încet, dar sigur!
Dacă se continuă pe aceeași linie, este posibil ca, în curînd, să nu mai avem nici măcar un petic de pădure, în ciuda tuturor legilor europene și a bunului simț elementar! 

 

COMENTARII

Ion, Ionescu:
virgula, virgula
Voi chiar aveti nevoie de un corector bun. Atatea virgule puse aiurea intr-un text de jumatate de pagina nu am vazut niciodata.
Gică:
Cum, se scrie, româneşte
Se pare că portarul a fost avansat în postul de corector cu normă întreagă, pentru că toate paginile sunt pline de ceva timp de greşeli imense. Şi poate că portarul nu are nici o vină, ce să facă şi el, aşa îi vin articolele la corectat de la deştepţii de redactori, îi este jenă să schimbe prea mult... Propun patronului să schimbe sloganul "Un ziar pentru oameni cu capul pe umeri!" în "Un ziar pentru oameni fără cap!"
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU