Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3369 > 5 minute Nr. 3369 de joi, 20 august 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Am primit la redacție


Penelul care zgîndărește

Așteptăm răspunsurile și pentru întrebările noastre

articol de: (D.G.)
Penelul care zgîndărește
 
Ne facem datoria deontologică de a publica azi toate umorile strînse de familia Mocanu în urma dezvăluirilor noastre din ultima vreme. Mulțumim pentru promptitudinea cu care președintele Consiliului Județean,Victor Moca­nu, a reacționat printr-un drept la replică și acceptăm cu sportivitate posibi­litatea să fi săvîrșit o eroare, dar doar atunci cînd punctul de vedere de mai sus va fi susținut și de documente. Însă, nu ne putem opri să nu remarcăm faptul că Victor Mocanu nu a reacționat deloc la întrebările adre­sate de Șansa Buzoiană și nici la seria de dezvăluiri publicate recent de coti­dianul nostru. Așadar, aș­teptăm ace­eași promp­titudine în a răspunde la cele două întrebări adresate, la care mai adăugăm una. Foarte simplu și nu doare.

Prima întrebare:

Este adevărat că în firma Baum Construct S.R.L., care a derulat contracte de 189 de miliarde de lei pe bani de la Consiliul Județean, în trei ani, cu 13 angajați, sînt asociați ginerele familiei Mocanu și cumnata soților Cojocaru, ce deține grupul de firme Nikost, cuplat la bugetul Consiliului Județean? Mașinile pe care le conduce deputatul Adrian Mocanu aparțin soci­e­tății BAUM    CONSTRUCT    S.R.L., acest fapt demonstrînd legătura clară dintre familia Mocanu și soții Cojocaru, asociații grupului de firme NIKOST, și el  beneficiar de contracte de sute de miliarde de lei cu C.J.

A doua întrebare:

Cum a putut S.C. BAUM  CONSTRUCT    S.R.L. Mărăcineni, firma la care sînt asociați ginerele  familiei Mocanu și cumnata soților Cojocaru, patronii grupului NIKOST cuplat la banii Consiliului Județean, să transporte nisip și balast în 343 de curse auto în doar 6 zile, dintre care două nelucrătoare, pentru reabilitarea drumurilor din Țintești? Este adevărat că, din actele contabile ale Primăriei Țintești, rezultă că dintre cele 24 de autovehicule, cu care s-ar fi făcut transportul materialelor, doar 2 aparțin societății BAUM CONSTRUCT    S.R.L., 18 aparțin altor societăți din București sau Giurgiu, 2 autovehicule nu figu­rează la Serviciul Înmatriculări, iar alte 2 sînt autoturisme, respectiv Wartburg și Dacia 1304?

A treia întrebare:

Există în arhiva Pimăriei Țintești un raport al Curții de Conturi care scoate la lumină afacerile puturoase, de miliarde de lei, făcute de firma Baum Construct S.R.L. Mără­cineni, la care sînt asociați ginerele familiei Mocanu și cumnata soților Cojocaru, aceștia din urmă patronînd grupul de firme Nikost, cuplată la banii Consiliului Județean?

Nu se poate să nu remarcăm sub antetul Consiliului Județean Buzău, instituție aparținînd unui stat european, și sub ștampila acesteia o exprimare total nedemnă și lipsită de respect față de instituția pe care o reprezintă. Sîntem convinși, așadar, că nu președintele Consiliului Județean a scris adresa de mai sus, deși el o semnează.


P.S. În ceea ce privește credibilitatea pe care Șansa Buzoiană și-ar fi pierdut-o, este o chestiune care nu s-ar susține decît dacă Victor Mocanu și familia sa vor răspunde dezvăluirilor noastre și întrebărilor adresate.
Cît despre "Drumul Vinului", acest contract va fi urmărit îndea­proape de noi, așa încît vom cere ofici­al, conform Legii 544/2001 a informațiilor publice, documentele lici­tației.

 

COMENTARII

ionescu:
nu fiti naivi
Stimati jurnalisti, nu fiti naivi. Mocanel& comp nu o sa va spuna niciodata cum au furat si vor fura din bugetul statului. Daca sapati mai adanc, veti mai gasii mii si mii de furturi pe care acest agabaritic si familia lui le-au comis. Cum firma Nikost a fost platita cu bani grei pentru o dezapezire care nici nu a existat anul asta? Zapada nu a fost insa firma si-a luat banii in totalitate pe servicii neprestate. Asta s-a putut vedea si cu ochiul liber. MAi intrebati-va cum Mocanel cel mic si analfabet a ajuns in Parlament si dna mama-agabaritica sefa la finante? Prin inteligenta proprie? Merite? Nuuuuu...
S.B.:
Ar fi o mare eroare
Desigur ca eventualele raspunsuri la aceste dezvaluiri si intrebari pot veni cu argumente credibile doar pentru cei naivi. Mocanu, venit la PSD nu de mult din PDL, impreuna cu fiul sau, "deputatul de Zmeeni", se afla in spatele afacerilor "puturoase" semnalate de articolul de fata.Familia Mocanu vrea sa puna mana si pe Org. jud. PSD, sa scape de actualul presedinte, scop pe care-l are de cand a venit in PSD. Ar fi o mare greseala in organizatie.Ion Vasile este fondatorul acestui partid(de 20 ani), a fost si este loial orientarii social-democrate, a organizat destul de corect activitatea, avand rezultate bune si ar fi normal sa i se acorde incredere deplina in continuare. Ce fel de incredere sa ai in niste oameni("Clan") care vor sa transforme judetul intr-o feuda si pentru care toti locuitorii sa traga pentru bunastarea lor ???
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU