Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3362 > 5 minute Nr. 3362 de joi, 13 august 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Grupări monitorizate


Trafic de persoane redus, victime, cu zecile

Poliția a constatat o scădere a infracțiunilor de exploatare, însă rețelele ce au acționat pe teritoriul județului au racolat peste 80 de persoane într-un singur an

articol de: (L.M.)
Oficial, județul Buzău înregistrează o scădere a infracționalității în ceea ce privește traficul de persoane. Anunțul făcut de Inspectoratul de Poliție Județean ar fi îmbucurător în cazul în care statistica s-ar reflecta într-o reducere a numărului celor care au căzut victime traficanților.În realitate însă, peste 80 de oameni au fost exploatați în diverse moduri numai în ultimul an, un număr îngrijorător de mare ținînd cont că victimele rețelelor de cerșetorie ori proxe­netism au cunoscut sclavia. "La nivelul județului Buzău, traficul de persoane, mai exact exploatarea sexuală, nu a avut o evoluție ascendentă, fiind monitorizat și contracarat de către instituțiile care au atribuții în acest sens, aceasta avînd chiar o scădere ușoară față de anii trecuți", se arată în informarea transmisă de Inspectoratul de Poliție Județean. Proxenetismul este, din cîte se pare, cea mai frecventă formă de trafic de persoane și, în același timp, cea mai profitabilă. Exemplul cel mai elocvent îl constituie cel al unei rețele conduse de doi soți din Buzău, care a reușit să strîngă o adevărată avere de pe urma a zeci de fete, unele minore, duse să se prostitueze în Grecia și Italia. Rețeaua, nu foarte numeroasă, dar bine organizată, a cîștigat în mai puțin de patru ani peste un milion de euro, bani care au fost investiți în imobile, bijuterii și mașini de lux. "Afacerea", condusă de doi soți din Buzău, s-a derulat inițial în Grecia, apoi în paralel și în Italia. În cele două țări au ajuns 35 de tinere cu vîrste între 16 și 32 de ani care, ademenite cu promisiuni de locuri de muncă în baruri sau restaurante, au fost obligate să se prostitueze prin violențe și amenințări.

Arestați și trimiși în judecată

Gruparea formată din cinci persoane a fost anihilată de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate după un an de documentare a activității infracționale, iar în prezent dosarul se judecă la Tribunalul Buzău. Aceeași soartă au avut și alți traficanți de persoane constituiți în șase rețele infracționale.Numărul total al victimelor traficanților de persoane care au acționat pe teritoriul județului depășește 80.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU