Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3341 > 5 minute Nr. 3341 de duminica, 19 iulie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Au pus lacăt pe firme


Impozitul minim anual - spaima patronilor

Numărul falimentelor s-a triplat anul acesta

articol de: .(C.R.)
Impozitul minim anual - spaima patronilor
 

Impozitul forfetar care trebuie achitat de firme la sfîrșitul acestei luni, pentru veniturile obținute anul trecut, a băgat spaima în agenții economici buzoieni.
Astfel, din peisajul economic al județului Buzău au dispărut mii de firme din cauza acestui bir. Unii patroni au preferat să își suspende activitățile pe care le desfășurau pentru o perioadă de trei ani, alții au recurs la dizolvarea voluntară, la radierea voluntară a persoanelor fizice, iar unii și-au lăsat la o parte societățile comerciale și s-au autorizat ca și persoane fizice autorizate.

Aproape o mie de suspendări

Oficiul Registrului Comerțului a centralizat datele referitoare la numărul agenților economici care și-au suspendat activitatea în perioada ianuarie-iunie și a realizat și o comparație cu aceeași perioadă din anul precedent. În acest sens, foarte mulți administratori de firme au preferat să solicite suspendarea activităților persoanelor juridice decît să plătească impozitul minim anual. În cele șase luni ale acestui an, 952 de agenți economici au solicitat suspendarea activităților, cu 944 de cazuri mai mult decît în aceeași perioadă a anului 2008, cînd au fost înregistrate doar opt firme ce au cerut suspendarea activităților. Totodată, a crescut și numărul firmelor radiate din Registrul Comerțului. Dacă în primele șase luni, s-au înregistrat 104 astfel de cazuri, anul acesta, numărul lor a ajuns la 332.

Impozitul minim-plătit și de cei care nu au avut venituri în 2008

Agenții economici sînt obligați să achite statului, un impozit minim anual calculat în funcție de veniturile totale înregistrate la data de 31 decembrie a anului trecut. Astfel, dacă o firmă nu a avut nici un fel de venituri în 2008, aceasta este obligată să plătească un impozit minim anual de 2200 de lei. Același impozit va fi achitat și de operatorii economici care au înregistrat venituri de 52 000 de lei. În cazul în care, în 2008, o firmă a obținut venituri totale între 52 001 și 215 000 de lei, atunci va achita un impozit minim de 4300 de lei. Sorin Lazăr, directorul Oficiului Registrului Comerțului Buzău, spune că puține dintre firmele care la finele anului trecut înregistrau probleme și erau în lichidare judiciară au mai reușit să se salveze. Situația din ce în ce mai grea a economiei i-a determinat pe administratorii societăților respective să renunțe la activitățile pe care le derulau și să se declare învinși de criză

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU