Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3317 > 5 minute Nr. 3317 de luni, 22 iunie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Legi ignorate cu bună știință?


Drepturi respectate după ureche și din cînd în cînd

În urma unor verificări făcute de responsabilii din cadrul Asociației de Nevăzători, la Tîrgul Drăgaica, se respectă în sfîrșit drepturile acestei categorii de cetățeni

articol de: I.G

Cu toate că avem legislație specifică pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (Legea 448/ 2006, cu modificările ulterioare), prea puțini cunosc aceste precizări și mai puțini din ei le respectă. În ultima săptămîna, potrivit președintelui Asociației de Nevăzători Buzău-Vrancea, Mihail Bălașa, s-au primit mai multe sesizări cu privire la faptul că drepturile categoriei ce o reprezintă sînt încălcate atît în Tîrgul Drăgaica cît și în Ștrandul amenajat de municipalitate în Parcul Tineretului. După ce reclamațiile au fost verificate și prevederile legale amintite celor responsabili, din locațiile amintite, lucrurile au revenit la normal, dar ne întrebăm oare de ce trebuie să se explice celor obligați să cunoască astfel de legi de fiecare dată? Nu ar trebui ca respectivii administratori de astfel de locuri de distracție să știe legislația în vigoare, fără a mai fi "luați la bani mărunți" în fiecare an, de reprezentanții asociațiilor persoanelor cu handicap?

Verificări în teren
Potrivit președintelui Asociației de Nevăzători Buzău-Vrancea, Mihail Bălașa, timp de cîteva zile, mai mulți nevăzători și însoțitorii acestora nu au fost lăsați să intre, în mod gratuit, în Tîrgul de vară Drăgaica, și nici la Ștrandul din Parcul Tineretului, așa cum prevede Legea 448/2006. "Pentru că sesizările se adunau grămadă, m-am hotărît să verific dacă sînt respectate prevederile legale. În urma deplasărilor mele, împreună cu alți membri ai asociației, într-adevăr am constatat neregulile semnalate și am atenționat pe cei din respectivele locații că noi avem gratuitate la intrare, conform legii în vigoare. În urma mențiunilor făcute, administratorii din Drăgaică și Ștrand au înțeles că trebuie să respecte legea și s-au conformat", declară sursa citată. Chiar dacă lucrurile s-au reglat, totuși este de neînțeles de ce trebuie an de an să se aducă aminte despre aceste prevederi legale cu privire la persoanele cu handicap, cînd ele, în mod normal, ar trebui să fie știute?

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU