Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3299 > 5 minute Nr. 3299 de sambata, 30 mai 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Centru pilot pentru un proiect de anvergură


Buzăul, județ digital

Proiectul vizează elaborarea unui program concret de informatizare a tuturor serviciilor furnizate cetățenilor

articol de: C.R

Buzăul va fi unul dintre județele pilot pentru proiectul "România Digitală". În baza unui parteneriat, între Consiliul Județean și Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, aprobat în ședința de joi din miniparlamentul buzoian, se are în vedere includerea județului nostru într-un amplu proiect care vizează înaintarea României în direcția societății informatizate. Proiectul intitulat "Buzău - județ digital" ce urmează să se desfășoare și alte cinci județe din țară, prevede elaborarea unui program concret de informatizare a tuturor serviciilor furnizate cetățenilor.
 
Protocol cu ministerul
Prin hotărîrea de joi a consilierilor județeni, conducerea instituției este împuternicită să semneze cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale un protocol de colaborare care să asigure mai rapid obiectivele propuse. După implementarea proiectului, Consiliul Județean Buzău va deveni un model de instituție publică aflat în slujba cetățenilor prin calitatea serviciilor, mediul de afa­ceri și asociativ, dar și prin funcționarii publici, asigurîndu-se o transparență totală a actului decizional. Furnizarea de servicii și informații publice prin proceduri electronice se va face pe categorii de utilizatori, persoane fizice sau juridice într-un mod care să ­asigure accesul la serviciile și informațiile publice semnificative. În viitor, se preconizează ca acest sistem să fie extins la nivel național. În acest moment, Buzăul se plasează între cele cinci județe pilot în care se testează modalitățile de funcționare a unui asemenea sistem.

Aparatură performantă
Atît ministerul cît și conducerea Consiliului Județean Buzău estimează că implementarea proiectului va avea ca prim rezultat reducerea cheltuielilor publice dar și combaterea birocrației și a corupției de la nivelul instituțiilor județului. În același timp, proiectul asigură creșterea gradului de transparență a modului de utilizare și administrare a fondurilor publice. Președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu, spune că în perioada următoare instituția va fi dotată cu aparatură de ultimă generație, așa încît accesul populației la informațiile electronice să se facă în cele mai bune condiții. "Alături de alte cinci județe din țară, am fost selectați pentru implementarea acestui proiect și, în funcție de rezultate, sistemul electronic va pătrunde și în celelalte județe", a declarat Victor Mocanu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU