Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3291 > 5 minute Nr. 3291 de joi, 21 mai 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Strategie neclara


Turismul e ruinat de lipsa reclamei

Buzaul e ca si inexistent, pe harta marilor obiective turistice

articol de: I.G

Cu toate proiectele de amploare concepute de autoritatile locale si judetene, obiectivele turistice din Buzau ramîn în umbra. Pîna în prezent, spun responsabilii din cadrul Consiliului Judetean, nu a existat o strategie clara cu privire la promovarea turismului buzoian, si de aceea autoritatile sînt decise sa ia masuri clare si imediate.

Vom avea turism local?
Sefii de la Dezvoltare Regionala precizeaza ca Buzaul are obiective care i-ar putea aduce mii de turisti anual, atît din tara cît si de peste granite, numai ca drumurile de proasta calitate, lipsa spatiilor de cazare precum si a indicatoarelor dar, mai ales, lipsa promovarii, îl fac sa fie ocolit de acestia. " Ce este si mai grav este ca pîna acum nici macar nu a existat o strategie de reactivare a acestui domeniu. Drumurile sînt bune, dar nu la nivel european, totusi ar putea fi îmbunatatite.  La fel, cred ca va înflori si comertul daca se va da drumul la acces", spune Dragos Cojocea, directorul de Dezvoltare Regionala. Autoritatile stiu care sînt neajunsurile turismului local, si s-au hotarît abia acum sa faca o prioritate din el.


Mai sînt multe de facut
Conducerea institutiei sustine ca primul lucru care trebuie facut este refacerea infrastructurii, dar si montarea indicatoarelor turistice. Un pas la fel de important va fi înfiintarea unui punct de informare la Muzeul Judetean, de unde fiecare strain va putea afla cum ajunge, spre exemplu, la Vulcanii Noroiosi, la vestigiile arheologice de la Pietroasele sau la Focul Viu. De altfel, piesa de rezistenta a promovarii turismului local va fi Drumul Vinului, un proiect care va include cele mai importante obiective din judet. O noutate a turismului buzoian este faptul ca în cîtiva ani judetul nostru ar putea avea doua rezervatii naturale. Buzaul are zone care ar rivaliza cu rezervatiile strainilor, dar acestea sînt aproape inaccesibile. Deocamdata, toate aceste planuri marete sînt doar pe hîrtie. Pentru a le demara, Consiliul Judetean trebuie mai întîi sa înfiinteze  un departament care sa se ocupe numai de acest domeniu. Pe termen lung, pîna cînd Buzaul va ajunge cel mai atractiv obiectiv turistic din tara care sa rivalizeze cu alte judete, mai sînt multe de facut. Deocamdata planurile autoritatilor se limi­teaza la urmatorii 4 ani, timp în care s-ar putea vedea si primele rezultate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU