Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3262 > 5 minute Nr. 3262 de miercuri, 15 aprilie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Lichide dubioase


Uitați ce se scurge în apa Buzăului!

Mai mulți cetățeni au sesizat redacția cu privire la faptul că, din cînd în cînd, la un tub de la marginea rîului curge ceva negru, urît mirositor

Uitați ce se scurge în apa Buzăului!
 

În timp ce Compania de Apă se laudă cu cea mai modernă stație de epurare din zonă, ceea ce ar duce implicit la o apă a rîului Buzău mai curată, mai există agenți economici care au stații de preepurare din vremea comunistă, improprii pentru noile standarde ecologice, și deversează reziduurile direct în rîu. Cu toate că au o păsuire de la responsabilii în domeniu, apa rîului este infestată sistematic cu substanțe cel puțin ciudate.

Agenții economici deversează pe alte căi
În urma unor discuții mai vechi avute la Oficiul Registrului Comerțului între diferiți agenți economici care au investit în vechile fabrici din zona industrială și reprezentanți ai Companiei de Apă, s-a convenit, conform legislației în vi­goa­re, ca apele reziduale de la agenții economici să nu fie introduse în noua stație de epurare, ci să plece pe alte căi, direct în rîul Buzău. Totuși, a fost pusă o condiție, ca să se respecte timpii și programul de modernizare a propriilor stații de preepurare. Dacă se vor conforma sau nu, nu știm, totuși primele rezultate nu se lasă așteptate: din cînd în cînd, zoaie puturoase curg direct în rîu, fără ca nimeni să poată face ceva.

Obligați să-și  modernizeze stațiile de epurare
"Stația de epurare modernă nu filtrează și apele reziduale de la agenții ecoonomici, deoarece nu s-a dorit acest lucru, și conform legislației în vigoare aceștia trebuie să-și modernizeze propriile stații de mai mică dimensiune în maxim 2 ani!", precizează Ionel Tescaru, director Compania de Apă. Pînă cînd agenții comerciali se vor conforma regulilor de mediu, rămîne să asistăm din timp în timp la cîte o poluare mai mică sau mai mare cu zoaie puturoase!

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU