Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3260 > 5 minute Nr. 3260 de luni, 13 aprilie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Renovare cu nervi


Autoritățile nu pot readuce liniștea din blocuri

Locatarii stresați se țin de reclamații și petiții

Spartul pereților pentru modernizarea apartamentelor a devenit, odată cu încălzirea vremii, o activitate cotidiană în aproape toa­te blocurile, spre disperarea locatarilor care nu sînt implicați în astfel de lucrări. Ajustările din apartamente sînt însoțite în mod obligatoriu de zgomote puternice, de baros ori de unelte electrice, cu care meșterii reușesc să modernizeze locuințele din blocurile construite în perioada comunistă, după niște tipare ce multora li se par învechite. Pentru ca totul să fie legal și să nu afecteze în nici un fel structura de rezistență a imobilelor, oamenii trebuie neapărat să obțină o mulțime de acorduri și avize din partea autorităților abilitate să țină sub control strict orice lucrare de modernizare ce implică modificări ale proiectului inițial.

O mulțime de autorizații
Nimeni nu poate condamna dorința locuitorilor de la bloc de a-și înfrumuseța casa, numai că asemenea inițiative provoacă adevărate scandaluri între vecini. Cei care doresc să mai cîștige cîțiva metri pătrați sînt nevoiți să dărîme pereții interiori ai apartamentelor. În general, oamenii se conformează și respectă normele legale, chiar dacă trebuie să bată la o mulțime de uși pentru a obține autorizațiile cerute, precizează surse din cadrul Inspectoratului Județean în Construcții.

Buna înțelegere, singura soluție
Nemulțumiții sînt nenumărați și se adresează cu petiții și reclamații oriunde consideră ei că ar găsi un sprijin. Reprezentanții Inspectoratului de Stat în construcții spun că se primesc lunar cîteva zeci de astfel de reclamații, însă instituția pe care o reprezintă nu are competența să intervină decît atunci cînd este încălcată legislația în domeniul construcțiilor. Așadar, soluția rămîne tot buna înțelegere între cei care vrînd nevrînd sînt nevoiți să se suporte unii pe alții.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU