Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3246 > 5 minute Nr. 3246 de vineri, 27 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Pentru că vor mai mult


Romii au "stăvilit" buldozerele

Ieri dimineață, o mulțime de cetățeni de etnie romă au blocat accesul utilajelor pe strada Stăvilarului’

articol de: I.G
Romii au "stăvilit" buldozerele
 

Problemele legate de reabilitarea unor străzi din cartierul Simileasca sînt departe de a se termina. Ieri, aproximativ 50 de locuitori de pe strada Stăvilarului, din cartierul amintit, au blocat strada, nelăsînd utilajele de la drumuri să își desfășoare activitatea de balastare și nivelare. În zonă, și-au făcut apariția și polițiștii comunitari care i-au supravegheat pe cei strînși la protestul spontan, pînă ce utilajele s-au retras în siguranță, pe o altă stradă.

Pe aici, nu se trece!
Campania inițiată de Primărie pentru reabilitarea străzilor mărginașe din municipiu a demarat cu stîngul și asta datorită unor localnici, care fiind nemulțumiți de cum se desfășoară lucrările, s-au postat în fața buldozerelor și nu au mai permis continuarea ­balastării. La fața locului s-au deplasat forțele de ordine ale Poliției Comunitare care au aplanat conflictul ce putea degenera dintr-o clipă în alta. "Nemulțumirea noastră constă în faptul că nu se respectă promisiunile pe care ni le-au făcut cei de la Primărie, adică racordarea la canalizare a străzii Stăvilarului la rețeaua de pe Transilvaniei. Am blocat utilajele, pentru că am auzit că nu vor să amenajeze decît cîțiva zeci de metri din stradă și în spate să lase noroaiele cum sînt acum" precizează, Nelu Bîrsan unul dintre protestatari.

Muncitori speriați
"S-au pus în fața utilajelor și nu am mai putut muncii ne-a fost puțin frică să nu ni se întîmple ceva", spune Gheorghe Neagoe, lucrător pe buldozer. În replică, primarul Constantin Boșcodeală precizează că toate străzile vor fi reabilitate, dar pe rînd: "Am fost întrerupți din reabilitarea străzii de vremea capricioasă, dar vom relua lucrările și vom merge conform planului aprobat, să asfaltăm acolo unde se poate și să balastăm în rest." Pînă cînd lucrurile se vor lămuri, iar situația va intra în normal, rămîn cîteva străzi periferice cu noroi, unde, la nevoie, nu poate pătrunde nici salvarea și nici pompierii.

 

COMENTARII

Borza M:
taxe mici, strazi mici
la ce si cate taxe platesc la stat sa mai astepte! Sa zica merci ca le-a tras primaria apa si le-a facut canalizare!
bunea:
romii sa taca
"Romii" sa stea naibii in banca lor, la astia daca le dai un deget, dupa aia vin si-ti iau toata mana!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU