Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3241 > 5 minute Nr. 3241 de sambata, 21 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Mai mulți șomeri


Perioada de șomaj, prelungită

Angajatorul și salariații sînt scutiți de la plata contribuțiilor de asigurări sociale fără a fi afectată calitatea de asigurat

articol de: C.R

Perioada în care se acordă indemnizația de șomaj a fost prelungită cu trei luni. Prelungirea este valabilă și în cazul măsurii privind scutirea angajatorilor și salariaților de la plata contribuțiilor de asigurări sociale, timp de cel mult trei luni, în cazul în care salariații se află în șomaj tehnic. Persoanele ale căror raporturi de muncă sau de serviciu încetează după intrarea în vigoare a ordonanței de urgentță, dar nu mai tîrziu de 31 decembrie 2009, vor beneficia de o prelungire cu trei luni a perioadei de acordare a indemnizației de șomaj.

Scutiți de la plata contribuției
De asemenea, pentru șomerii care beneficiază deja de indemnizație de șomaj, perioada de acordare se prelungește cu trei luni, de la data pînă la care a fost stabilit dreptul respectiv. Actul normativ prevede "scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări, sociale datorate atît de angajatori cît și de salariații care beneficiază de indemnizația de minim 75 la sută din salariul de baza corespunzător locului de muncă ocupat - pe durata întreruperii temporare a activității angajatorului - pentru o perioadă de pînă la trei luni". Angajatorul și salariații sînt scutiți de la plata contribuțiilor de asigurări sociale fără a fi afectată calitatea de asigurat a acestora. Valeriu Dimciu, directorul adjunct al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, spune că în ultima perioadă, criza a dus la o creștere considerabilă a numărului de șomeri. "Prelungirea perioadei în care se acordă indemnizația de șomaj va îngroșa și mai mult rîndurile șomerilor. Autoritățile nu au trimis încă în teritoriu ordonanța care stabilește prelungirea, dar o vom primi cît de curînd", ne-a spus Valeriu Dimciu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU