Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3231 > 5 minute Nr. 3231 de luni, 9 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Vremuri grele pentru pensionarii rîmniceni


Economat ilegal

Pentru că nu funcționa legal, Economatul din piața centrală a fost închis

Peste 7.000 de pensionari din Rîmnicu Sărat nu vor mai beneficia timp de o lună sau două de alimentele pe care le luau lunar de la Economat. Viorel Holban susține că Economatul funcționa ilegal și că vina ar aparține vechii administrații locale, care nu a fost la curent cu noile modificări. Dacă situația nu se va rezolva, la nivel de administrație locală, Economatul  s-ar putea desființa. Administrația locală a descoperit că de cîțiva ani de zile Economatul din piața centrală a municipiului funcționa ilegal. Pe listele Economatului sînt înscriși acum circa 7.400 de pensionari. Consiliul Local Municipal subvenționa 10 la sută din cheltuielile lunare, respectiv diferența dintre prețul la care erau cumpărate produsele din magazin și prețul la care le luau pensionarii de la Economat.
 
S-a modificat legea
"Economatul la Rîmnicu Sărat de cîțiva ani a funcționat ilegal pentru că legea a fost modificată și nu s-a știut acest lucru. Economatul s-a închis cu luna martie. Luna aceasta, dacă comisia nu va găsi baza legală ca societatea care a făcut o cerere să funcționeze ca economat, luna aceasta pensionarii nu vor primi produse. Va trebui să scoatem la licitație, iar procedurile vor dura cel puțin o lună",  susține primarul municipiului Rîmnicu Sărat, Viorel Holban. Primăria va pune la dispoziția unei societăți comerciale dornice să vîndă produse la preț redus spațiul din piața centrală și va acorda unele facilități.


Posibilitatea desființării
Societatea nu va plăti nici chirie, nici utilități și nici impozitele și taxele ce se impun. Pînă una alta, pensionarii riscă să rămînă o lună sau două fără alimente sau,
în cel mai rău caz, definitiv, în cazul în care nici o societate nu va licita. "Chiar există posibilitatea desființării în cazul în care la licitație nu se va înscrie nici o societate pentru că noi, Consiliul Local, conform legii, nu avem voie să subvenționăm acest Economat", a mai declarat Viorel Holban.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU