Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3191 > 5 minute Nr. 3191 de joi, 22 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Criza se resimte peste tot


Bebelușii au rămas fără lapte praf

Multe dintre mămici nu au mai apucat să ia laptele prescris de medic din luna decembrie

articol de: (C.R.)

Aproape cinci sute de mămici din municipiu așteaptă de mai bine de o lună să primească de la Direcția de Asistență Socială cota de lapte praf pentru sugari. Potrivit legii, mămicile care nu-și mai pot alăpta copiii primesc în fiecare lună o rețetă de la medicul de familie pentru cinci cutii de lapte praf acordate de stat gratuit. Există cazuri în care o parte dintre ele nu au mai apucat să ia laptele prescris de medic din luna decembrie.

Nu sînt bani

Din stocul de peste două mii de cutii cu lapte praf primite de Direcția de Asistență Socială în luna noiembrie 2008, au mai rămas doar 1100, care au fost folosite pentru decembrie. De atunci însă, nu s-a mai primit nici o cantitate din acest produs. Situația a apărut ca urmare a lipsei de bani a autorităților sanitare locale, care nu mai pot organiza acum licitația pentru achiziționarea laptelui. Potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică, anul trecut instituția a primit de la Ministerul Sănătății peste cinci miliarde de lei vechi. De această cantitate de lapte praf beneficiază în mod gratuit, sugarii cu vîrsta de pînă într-un an, care sînt alimentați artificial, precum și cei care provin din familii cu o situație financiară precară.

Stoc epuizat

Alexandrina Docuz, directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei, spune că, pentru luna decembrie, au mai rămas peste o mie de cutii, aferente stocului din noiembrie. "În noiembrie am primit 3187 de cutii de lapte praf, pe care le-am distribuit cu rețete eliberate de medici în aceeași lună. Din acest stoc, ne-au mai rămas pentru luna decembrie 1137 de cutii, dar de atunci nu am mai primit nimic", ne-a spus Alexandrina Docuz. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Buzău apreciază că criza de lapte praf a apărut ca urmare a faptului că nu a fost încă stabilit bugetul. Mai mult, nu se știe exact cînd se va organiza licitația. "La momentul actual nu avem buget și, prin urmare, nu știm ce programe vor fi finanțate și dacă laptele praf va fi achiziționat prin acest program. Începînd din luna ianuarie, nu mai avem lapte praf", ne-a spus medicul Celine Toader, directorul Direcției de Sănătate Publică.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU