Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3178 > 5 minute Nr. 3178 de miercuri, 7 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Previziuni sumbre pentru 2009


Pensionarii angajați își pot pierde locurile de muncă

Pînă acum însă, nu a apărut nici un act normativ oficial

articol de: Mona Liza Stanciu
Administrația locală rîmniceană așteaptă intrarea în vigoare a unui act normativ conform căruia pensionarilor angajați la unitățile bu­ge­tare din subordine li s-ar putea sista raporturile de muncă. Pentru pensio­narii MAPN, se pare că ar exista o posibilitate : ei ar putea să rămînă pe posturi, dar numai în cazul în care sînt de acord să restituie contravaloarea salariilor compensatorii actualizată. Locurile de muncă vacante rezultate în urma încheierii contractelor pensionarilor, conform actualelor pre­ve­deri legale, nu vor putea fi ocupate. În maxim o săptămînă, un act normativ ar putea aduce multe schimbări pe care opoziția rîmniceană le-a solicitat în mod repetat, legat de înlocuirea pensionarilor angajați la unitățile bugetare și promovarea tineretului. Conform declarațiilor secretarului Primăriei Rîmnicu Sărat, legea ar face referire la pensio­narii MAPN care au primit salarii compensatorii și ocupă în prezent un loc de muncă. ,,Pentru cei care au fost cadre militare și au primit plăți compensatorii și sînt încadrați la instituțiile publice, acel contract de muncă încetează. Noi avem vreo șase persoane, plus că nu se mai cumulează salariul cu pensia, și mai avem și în situația asta vreo trei cazuri. După ce vom vedea ce alege acel act normativ, trebuie să le încetăm raporturile de muncă" a declarat secretarul Consiliului Local Municipal Rîmnicu Sărat, jurist Anicuța Pîslaru.

Deocamdată liniște

Spre fericirea, de scurtă durată, a pensionarilor angajați la unitățile bugetare subordonate Primăriei, deocamdată nu există nimic scris, dar în maxim o săptămînă oficialitățile locale vor ști cu exactitate ce vor avea de făcut. "Există, am văzut pe site-ul Senatului niște prevederi, dar nu este act normativ înregistrat și nu are valabilitatea de lege. Așteptăm și noi actul normativ", conform spuselor secretarului Anicuța Pîslaru.

Pensionarii MAPN au de ales

În urma intrării în vigoare a unui astfel de act normativ, contractele de muncă ale pensionarilor vor fi încheiate. Singurii care ar avea de ales ar fi pensionarii MAPN, care ar trebui să restituie salariile compensatorii actualizate, avînd astfel posibilitatea să rămînă pe funcție. Conform decla­rațiilor secretarului CLM, Anicuța Pîslaru, pentru locurile care vor rămîne vacante, va trebui făcută o precizare, o excepție la ceea ce a existat pînă acum "ceea ce au aprobat ei în camere, că locurile vacante nu se mai pot ocupa".  "Anul acesta, deși începe cu premize sumbre, în sensul că această criză  ne-a lovit din plin, sperăm, ca în timp să se atenueze șocul ei și să resimțim cît mai puțin. Așteptăm să vedem care sînt datele acestei ordonanțe. Știm că ea ne va afecta într-o mică măsură. Abia săptămîna viitoare vom ști exact dacă ceea ce ne-am propus noi, adică să creștem personalul din Primărie, pentru că este nevoie de noi angajați pentru a eficientiza, a da o mai bună organizare acestei instituții, sperăm, cum spuneam, ca săptămîna viitoare să avem toate datele ca să vedem cum stăm", a declarat viceprimarul Sorin Cîrjan. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU