Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3176 > 5 minute Nr. 3176 de luni, 5 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

De sărbători au primit cadou


Apă neagră din belsug

Zile la rînd apa așa zis potabilă a fost de neconsumat

articol de: Iulian Gavriluta
Apă neagră din belsug
 

Mizeria ce curge de la robinet, chiar în pragul sărbătorilor, plătită evident, a umplut căzile, dar a și adus la exasperare pe cei care trebuie să suporte an de an mizeria ce curge de la robinet. Cu o zi înainte de debutul sărbătorilor de iarnă, mai mulți buzoieni din aproa­pe toate zonele municipiului s-au trezit că apa indispensabilă pre­gă­tirilor de sărbători, este neagră și are un miros îngrozitor.

Condamnați să bea apă murdară
Lichidul "potabil", a umplut căzile și chiuvetele, trecînd chiar și prin filtrele montate special să împiedice mizeriile. Parcă este un făcut, de fiecare dată, în cele trei momente de referință ale anului,  Paște, Crăciun și începutul anului școlar, la robinetele buzoienilor în loc de apă, curge mîl. Respon­sabili din cadrul noii înființate Companii de Apă explică de fiecare dată fenomenul spunînd că, din cauza consumului peste măsură, s-au antrenat suspensiile feruginoase de pe rețea. De cele mai multe ori, cînd se primesc reclamații de la cetățeni, neoficial li se mai răspunde că: "doar în creierii celor care locuiesc în zonele mai sus citate, a curs apa murdară", după cum ne spune C.S. care ne-a sesizat la redacție în privința aspectului menționat.

Noroi facturat
Nu este de ajuns că nu știm exact cum  ni se calculează facturile la apă (referitor la apa meteorică), acum în anotimpul rece, cînd toate prețurile au crescut, mai vine și acest mîl care a curs aproape toată perioada sărbătorilor la robinete. Bineînțeles apa murdară nu a curs degeaba, deoarece se va regăsi în facturile de întreținere din ianuarie, evident sub explicația că, ce s-a consumat, trebuie plătit.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU