Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3161 > 5 minute Nr. 3161 de miercuri, 10 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Ocoliți de traseu


Microbuzul nu trece pe la ei

Copiii merg la școli și grădinițe pe jos circa trei kilometri și riscă să fie atacați de animale sălbatice

articol de: (M.L.S.)

Zilnic, fie vară fie iarnă, copiii locuitorilor din satul Zăplazi comuna Grebănu sînt nevoiți să meargă la Școala sau Grădinița din satul Homești, pe o distanță de aproape trei kilometri, pe jos. Primăria Grebănu a primit recent un mijloc de transport pentru școlari și preșcolari, dar care nu trece și prin Zăplazi.

Copii chinuiți care vor să învețe carte

În satul izolat locuiesc aproximativ 40 de familii și cîțiva preșcolari și școlari care sînt duși, fără vreun mijloc de transport, pe jos, de părinții lor, zi de zi, la unitățile de învățămînt din satul Homești.
Din relatările sătenilor și părinților copiilor, iarna sau cînd plouă afară și sînt nevoiți să meargă prin noroi, copiii ajung cu șosetele ude și sînt descălțați de învățători, care la rîndul lor pun îmbrăcămintea udă la uscat. "Există microbuz pus de Primărie să ducă elevii la Școală, dar pe la noi nu trece. E greu. Copiii sînt nevoiți să meargă zilnic pe jos atîta drum ca să ajungă la școală sau la grădiniță. Drumul pe care merg copiii este accidentat și există chiar riscul să fie atacați de animale sălbatice", au declarat unii dintre locuitorii satului Zăplazi.

Ar exista o soluție

Afară de faptul că există un microbuz special pentru transportul elevilor la Școlile și Grădinițele la care sînt înscriși, unii locuitori sînt de părere că pentru copiii din satul Zăplazi ar fi mult mai ușor de asigurat transportul la Școala și Grădinița din satul Plevna.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU