Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3160 > 5 minute Nr. 3160 de marti, 9 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Din cauza crizei economice,


Buget de austeritate pentru 2009

Numai în luna noiembrie, impozitul pe venit a scăzut cu aproape 15 la sută, iar în viitor se preconizează minusuri mult mai mari la capitolul încasări

articol de: (C.R.)
Buget de austeritate pentru 2009
 

Șefii administrațiilor locale constată încasări tot mai mici la buget, fapt care îi determină să aprecieze că anul 2009 va sta sub semnul austerității. Deja municipalitatea buzoiană resimte acut efectele recesiunii economice. Numai în luna noiembrie, impozitul pe venit a scăzut cu aproape 15 la sută, iar în viitor se preconizează minusuri mult mai mari la capitolul încasări. În aceste condiții, Primăria vizează construcția unui buget de austeritate pentru anul viitor.

Investiții stopate

În condițiile scăderii veniturilor, autoritățile estimează o diminuare consistentă a bugetului pe 2009. Prin urmare, atît bugetul județului cît și cel al municipiului vor fi unele de austeritate: anumite investiții vor fi stopate pentru a permite buna desfășurare a activităților curente. Primarul Constantin Boșcodeală afirmă că nici avalanșa de super-magazine deschise în oraș nu va reuși să contracareze scăderea încasărilor la buget și implicit efectele crizei. "În momentul de față, o parte din veniturile municipiului Buzău au scăzut, mai ales impozitul pe venit. Este vorba de cota parte care ne revine din impozitul pe salarii. În cursul acestei luni, aferent lunii noiembrie, deja valoarea acestui impozit a fost mai mică cu aproximativ 15 procente. Criza mondială ne va afecta și pe noi, la nivelul județului Buzău. Din datele pe care le dețin la acest moment, pot aprecia că bugetul aferent anului 2009 nu va fi atît de generos ca cel din acest an. Asta va face ca la construirea bugetului local să luăm în calcul stoparea anumitor activități și investiții, încît serviciile publice care trebuie să funcționeze 24 din 24 să funcționeze", ne-a declarat primarul municipiului, Constantin Boșcodeală.

Probleme și la Consiliul Județean

Într-o situație asemănătoare se află și bugetul județului. "Dacă criza economică se va răsfrînge și asupra agenților economici din județul Buzău, și bugetul Consiliului Județean va avea de suferit. Sperăm ca județul să nu fie afectat, mai ales în prima perioadă, datorită specificului industriei. Totuși, nu cred că vom scăpa fără a avea și noi de suferit în această perioadă", ne-a spus președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU