Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3159 > 5 minute Nr. 3159 de luni, 8 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Condiții de lucru improprii


Angajatorii din județ, sancționați de ITM

Inspectorii de muncă au controlat mai multe agenții

articol de: (C.R.)

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă continuă să constate și să sancționeze o serie de nereguli în rîndul angajatorilor.
Printre acestea se numără munca la negru, nerespectarea programului de lucru de opt ore sau condiții insalubre de muncă. ITM Buzău a desfășurat o campanie în cadrul căreia inspectorii au verificat respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă.
În domeniul relațiilor de muncă, inspectorii au controlat 40 de angajatori, unde au depistat aproape 130 de deficiențe. Printre acestea cele mai întîlnite au fost munca la negru, nerespectarea programului de lucru pe timp de noapte, neacordarea concediului de odihnă integral salariaților, precum și lipsa unor documente necesare pentru fiecare angajat în parte. Pentru toate aceste nereguli, cei 40 de angajatori au primit amenzi în valoare totală de 36.300 de lei. În ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă, reprezentanții ITM au descoperit că angajatorii uită să realizeze protecția muncii, nu asigură o temperatură adecvată la locul de muncă. Mai mult, în unele cazuri, inspectorii buzoieni au descoperit că administratorii unor firme nu s-au asigurat să amenajeze grupuri sanitare. Și în aceste cazuri, patronii au fost amendați în total cu 15.000 de lei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU