Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3159 > 5 minute Nr. 3159 de luni, 8 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Specialiștii fac deja pronosticuri


Agricultorii vor avea hambarele pline în 2009

Recolta extrem de slabă de porumb și floarea-soarelui din acest an a condus la o explozie a prețurilor la alimentele de bază

articol de: (C.R.)
Agricultorii vor avea hambarele pline în 2009
 

Specialiștii din domeniul agricol apreciază că 2009 ar putea fi un an productiv. Prognozele se bazează pe vremea bună din ultimele luni, cînd ploile și vremea blîndă au favorizat dezvoltarea culturilor însămînțate în această toamnă. După un sfîrșit de vară extrem de secetos, care a compromis porumbul și floarea-soarelui, toamna și-a luat revanșa. Agricultorii au semănat aproape 80 de mii de hectare, iar culturile arată foarte bine.

Condiții meteo favorabile

Specialiștii se aventurează chiar să estimeze producții mari pentru anul viitor. Dacă vremea va fi în continuare propice, hambarele agricultorilor s-ar putea umple ca în anii buni de odinioară. Singura teamă este gerul uscat care ar putea distruge toată munca oamenilor. Recolta extrem de slabă de porumb și floarea-soarelui din acest an a condus la o explozie a prețurilor la alimentele de bază. Un nou an dificil pentru agricultură ar însemna noi creșteri de prețuri și o grea lovitură dată fermierilor. Ion Enache, directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, spune că șansele ca producția din 2009 să depășească așteptările sînt foarte mari.

Ion Enache, director adjunct DADR

"Culturile însămînțate în toamnă arată foarte bine, iar temperaturile pozitive au o importanță deosebită pentru buna lor dezvoltare. Chiar și culturile însămînțate mai tîrziu se prezintă foarte bine. Se prevede o iarnă cu cantități mari de precipitații și cu temperaturi care să nu depășească -12 grade. Cu siguranță, evoluția culturilor va fi una foarte bună, fapt care va putea fi constatat și în primăvară".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU