Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3153 > 5 minute Nr. 3153 de luni, 1 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Consilierii locali cer demisia unor directori


Luptă pentru Șefia comunitarilor

Cărțile sînt deja făcute pentru postul de director la Poliția Comunitară

articol de: (M.L.S)

Joi dimineață a avut loc la Primăria Rîmnicu Sărat o altă ședință de consiliu cu cîntec, ultima din luna noiembrie. Mărul discordiei este concursul care va avea loc în luna decembrie pentru ocuparea postului de director la Poliția Comunitară din Rîmnic. Consilierii locali acuză că deja cărțile sînt făcute și cel care va ocupa postul va fi chiar actualul interimar, colonelul Ion Aniței. Consilierii au mai cerut primarului și demisia altor directori de instituții arondate Primăriei.

Scandal în ședința de Consiliu

În cadrul ședinței au fost stabilite și aprobate criteriile pentru ocuparea funcției de director la Poliția Comunitară din Rîmnicu Sărat. Convinși că la concursul care va avea loc în luna decembrie pentru ocuparea scaunului de director la Poliția Comunitară cărțile sînt deja făcute, pentru ca actualul interimar, respectiv pensionarul Ion Aniței să cîștige, consilierii rîmniceni din opoziție au lansat o nouă serie de acuzații și au iscat un nou scandal în timpul ședinței de Consiliu. Ei susțin că cel mai corect ar fi ca pensionarul Ion Aniței să-și dea demisia, să nu mai participe la concurs și să lase locul unei persoane mai tinere. "Ați promis că pensionarii vor fi trimiși să se odihnească și veți angaja tineri. Sînt foarte mulți rîmniceni care au copii cu studii de specialitate. Toți am militat pentru întinerirea managementului în Rîmnicu Sărat și ne trezim în situația în care, de fapt schimbăm pensionarii lor cu pensionarii noștri. Nu este posibil așa ceva. Colonelul Ion Aniței se semnează cu apelativul sau cu sintagma de director executiv, în condițiile în care nici concursul nu s-a organizat.  Cum o persoană care este pensionar poate să opereze într-o instituție care are armament letal?! La Rîmnicu Sărat, limita nu mai are limită", au fost cîteva fraze din declarațiile lungi pe care le-au dat reporterilor noștri unii consilieri din opoziție. Scandalul a continuat cu  noi acuzații la adresa primarului Viorel Holban și în cele din urmă, cel care a aplanat situația iscată a fost chiar președintele de ședință, consilierul Ionel Tociu. În cele din urmă au fost aprobate criteriile stabilite pentru cei care aspiră la postul de director la Poliția Comunitară din Rîmnicu Sărat criteriile votate ieri sînt: vechimea în specialitatea studiilor 5 ani și studii superioare de lungă durată în domeniul juridic sau militar.

Au cerut și alte demisii

Tot consilierii locali din opoziție au cerut primarului Viorel Holban demisia directorilor de la Administrația Domeniului Public, Cantina de Ajutor Social și de la Piețe Tîrguri și Oboare. Consilierii susțin că salariații Administrației Domeniului Public au fost fotografiați îmbrăcați în haine inscripționate PNL, că au distrus bennere pe timp de noapte și mai mult, că și-ar fi bătut joc de banii publici turnînd asfalt în timp ce afară ploua, făcînd astfel risipă. Pentru toate motivele aduse la cunoștință public primarului Viorel Holban, atît referitor la conducerea Poliției Comunitare cît și referitor la ceilalți directori, consilierii din opoziție vor demisia din funcție a celor acuzați.

"Au cerut demisia politic"

În replică la cele semnalate și solicitate de către consilierii din opoziție, Viorel Holban spune că au cerut demisia politic, avînd în vedere că era  campania electorală. "Au cerut demisia politic pentru că sîntem în campanie. Au căutat nereguli la acele instituții. Nu au încălcat cu nimic regulamentul de funcționare al acelor instituții. Singura problemă pe care am avut-o și unde au dreptate, ne-a prins ploaia asfaltînd și bitumul trebuia întins", a declarat primarul Viorel Holban. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU