Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3143 > 5 minute Nr. 3143 de miercuri, 19 noiembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18
Competiție politică inutilă

de (Radu Tudor)
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Dispoziție de retrocedare


Locuințe noi pentru evacuați

Un proiect aprobat de consilierii rîmniceni prevede construirea de locuințe sociale

articol de: (M.L.S.)

Consiliul Local Municipal Rîmnicu Sărat a aprobat recent studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru un proiect dedicat exclusiv familiilor evacuate din locuințele retrocedate. Conform unei statistici realizate de Primărie, în Rîmnic sînt aproximativ 32 de familii aflate în situația de a fi evacuate în orice moment de proprietarii de drept. Cu puțin noroc, proiectul ar putea fi inclus pe lista finanțărilor din anul 2009.

Nu vor fi dați afară

Construirea unui număr de 32 de locuințe sociale destinate chiriașilor evacuați sau care urmează a fi evacuați din locuințele retrocedate foștilor proprietari este un proiect inițiat special pentru familiile care locuiesc încă în casele retrocedate, urmînd a fi evacuate odată cu efectuarea intabulării imobilului și încheierii cu Primăria a unui proces-verbal de punere în posesie, de către adevărații proprietarii. ,,Ei locuiesc tot acolo, pînă cînd proprietarul va face intabularea imobilului, deci va face carte funciară și i se va da număr cadastral și va fi pus în posesie. Deocamdată acei proprietari, în baza dispoziției, nu au proces verbal de punere în po­sesie. Au o dispoziție de retrocedare  însoțită de un referat al comisiei, întocmită în baza Legii 10 și trebuiau să facă publicitate imobiliară, respectiv cartea funciară, să intabuleze dreptul de proprietate, după care trebuiau să vină la Primărie să încheie cu Primăria un proces-verbal de punere în posesie. Ei nu au un proces-verbal de punere în posesie încă" a declarat secretarul Primăriei Rîmnicu Sărat, consilier juridic Anicuța Pîslaru.

Se construiesc două blocuri

Pentru rezolvarea situației familiilor ce urmează a fi evacuate, primarul municipiului a inițiat acest proiect, urmînd a se construi, în anii următori, 32 de locuințe sociale, repectiv, două blocuri, pe un teren situat la ieșirea din Rîmnicu Sărat spre Focșani pe partea stîngă, în spatele unei benzinării, pe strada Duiliu Zamfirescu. Consiliul Local Municipal a trebuit să pună la dispoziție doar terenul, în suprafață de 5530 metri pătrați și să asigure cheltuielile cu racordările la utilități. Banii necesari provin din fonduri guvernamentale, iar suma solicitată de Primărie pentru realizarea proiectului propus este de aproximativ 53 de miliarde de lei vechi. Conform studiului de fezabilitate, se vor construi două blocuri, parter plus trei etaje, respectiv 32 de apartamente. Proiectul de hotărîre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici a fost inclus pe ordinea de zi a unei ședințe de îndată, pentru a fi aprobat de consilierii locali și depus în termenul legal prevăzut, indicat de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Locuinței, pentru a fi inclus pe lista finanțărilor din anul 2009 pentru locuințe sociale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU