Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3129 > 5 minute Nr. 3129 de luni, 3 noiembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Jumătate din bani s-au dus pe mîncare

articol de: Roxana BUCUR

Aproape jumătate (49,7%) din cheltuielile totale medii ale buzoienilor au fost făcute, în primele nouă luni ale anului, pentru alimente și băutură, avansul cheltuielilor de acest fel fiind superior celui din aceeași perioadă a anului trecut, conform situațiilor întocmite de Institutul Național de Statistică.

Venituri mai mari decît cheltuielile
Cheltuielile totale ale buzoienilor au fost în intervalul ianuarie - septembrie 2008, în medie, de 1.820 lei lunar pe gospodărie sau 624 lei pe persoană și au reprezentat 89 % din veniturile totale, arată datele statisticii. Principalele destinații au fost consumul de bunuri alimentare și nealimentare, serviciile, taxele și impozitele precum și acoperirea unor nevoi legate de întreținerea locuințelor. În același timp, buzoienii au avut, în această perioadă, venituri medii lunare de 2.048 lei pe gospodărie și de 702 lei pe persoană. Deși nivelul cheltuielilor lunare de consum este mai mare în mediul urban față de cel rural cu 500 lei, cel pentru consumul alimentar este mai mare cu numai 80 de lei.

Sume nesemnificative pentru educație

Pe poziția secundă au fost cheltuielile legate de locuință, cu 13,9%, în special consumul de uti­-lități. Cheltuielile cu băuturile alcoolice și tutunul au reprezentat 6,6% din totalul cheltuielilor de consum, cu 0,4 puncte procentuale mai mult decît în anul anterior. Pentru sănătate și educație buzoienii au alocat sume nesemnificative din totalul cheltuielilor de consum, de 4% res­pectiv 0,9%.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU